Divat

Elérkezett a bokacsizmák ideje!

  • Szerző:nuus
  • 2022.11.24 | 13:18

A stílusos megjelenés egyik alapvető „kelléke” a cipő. Az esztétikum mellett azonban az is lényeges, hogy miközben trendiséget sugárzol, hogyan is érzed magad? Ugyanis ha feszengsz, ha kényelmetlen a lábbelid, az pillanatok alatt érzékelhetővé válik, és a varázslat megtörik. Viszont, ha komfortos minden lépés, akkor a kényeztetés garantálható, ezzel együtt az őszintén vonzó jelenlét is. Többek között ezért sem érdemes elkapkodnod a választást, mert egy jó cipő nem csak egy hónapra szól!

Melyik modell a befutó?

A bokacsizmák nőknek pont ugyanannyira sokoldalúak, titokzatosak, mint a viselőik. Fűzős vagy platform? Telitalpú vagy magas sarkú? A széles választékban nincs olyan variáció, ami ne kapna helyet. A kérdés már csak az, hogy neked melyik az a típus, ami tetszik? És ami, túl a szépségén, hatékonyságával is hozzájárulhatna a mindennapjaid kényelméhez? Ezek azok a dilemmák, amik csak és kizárólag egyéni szinten dönthetőek el. Mert nincs két egyforma ízlés, ennek megfelelően az elvárások is különbözőek. Az elégedettséged egyik kulcsa, ami egyúttal a tartósság záloga is, a kompromisszumok teljes hiánya. De ha mégis tanácstalannak érzed magad, semmi gond! Akad néhány praktika a tarsolyunkban, amik segíthetnek abban, hogy végül tényleg arra a lábbelire találj rá, amit rád szabtak.

A díszítés fontos, de az elhelyezése még fontosabb

Kevesen tudják, de az, hogy a bokacsizma milyen díszítettségű, sokat adhat hozzá a látványhoz, az összkép milyenségéhez. Például optikailag nem túl előnyös, ha erős bokák esetén a csizma bokarésze pántokkal hangsúlyozott. Ekkor ugyanis pont oda kerül a figyelem, ahova nem annyira kellene. Ellenben, ha a boka orra csúcsos, vagy valamilyen módon ékesített, akkor máris jó helyre kerül a fókusz. Az tehát tévhit, hogy akinek erősek a bokái, az nem hordhat ilyen fazont. Dehogyisnem, ellenben az kétségtelen tény, hogy ezekre a finom részletekre célszerű odafigyelni.

A vastag vádlik látványának kiegyensúlyozása is pazarul megvalósítható például a keresztbe steppelt, fényes, világos anyagból készült modellek elkerülésével. A rojtos típusok aranykorukat élik, ám szintén jellemző rájuk, hogy kihangsúlyozzák az amúgy is hangsúlyos vádlikat, tehát célszerű lemondani róluk. Kifejezetten hatásos módszer, ha a harisnya, illetve a szoknya színe egy az egyben megegyezik a csizmáéval, így az egységes hatás borítékolható, miközben nincsen „töréspont” az összképben.

A kényelemre is fontos külön figyelmet szentelni, a gumírozott szárú verziók például biztos befutók. Viszont hadd jegyezzük meg, hogy minden esetben akad egy tényező, ami felülírhatja az univerzális tippeket. Ez pedig az egyéni vélekedés, tapasztalat és ízlés!

Mennyire mérvadó a méret?

Bár kevesen tudják, de ha valaki „nagy lábakon” éli a mindennapjait, akkor a szűk, mintás fazonok hordása nem biztos, hogy kifizetődő, lévén ezek még jobban kiemelhetik a nagyobb méretet. Ilyen esetekben például a magas sarok kitűnő „figyelemelterelésként” szolgálhat.

A lábfej szélessége is sokat adhat hozzá a kerek egészhez. A fűzős, illetve lábfej részen díszített variációk nem a legelőnyösebbek, hiszen a reflektorfényt pont arra a részre, részletre irányítják, amire nem kellene. A nyújtott, szögletes vagy hegyes orrú alternatívák kitűnőek, míg a kerek fajták pont, hogy kihangsúlyozzák a lábfejek szélességét. Összegezve: az optikai trükkök bevetésével nem mindennapi végeredmény érhető el!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló