Külföld

Saját stílusában igazították el Orbánt: „Ha korrupt vagy az EP-ben, börtönben végzed, ha a magyar kormányban, miniszterelnök leszel”

  • Szerző:nuus
  • 2023.03.03 | 10:18
  • trendindex: 11

Az Európai Unióban már helyén kezelik a fideszes miniszterelnököt.

Katarina Barley, az Európai Parlament (EP) egyik alelnöke a Deutsche Welle Conflict Zone című műsorában osztotta meg felismerését: „ha korrupt vagy az Európai Parlamentben, akkor bíróság elé kerülsz, és börtönben végzed. De ha a magyar kormányban vagy korrupt, akkor miniszterelnök leszel.”

A műsorvezető arról kérdezte a német politikust,

nem ironikus-e, hogy míg az EU egyik kulcsfontosságú követelése Ukrajnával szemben a korrupcióval szembeni fellépés, addig az EP-t a Katargate néven elhíresült korrupciós botrány sújtja. Gyanú szerint a katari és a marokkói hatóságok korábban lefizették az EP több jelenlegi és korábbi képviselőjét, valamint munkatársát, hogy számukra kedvezően befolyásolják az uniós döntéshozatalt. Több tisztségviselőt is letartóztattak, köztük Eva Kaili volt EP-alelnököt is – írja a Népszava.

A kérdésre, hogy az ügy nem jelent-e „óriási csapást” az EP presztízsére,

Barley azt válaszolta, hogy „teljes mértékben, de ott, ahol hatalom van, és ahol politika van, sajnos mindig nagy a korrupció veszélye”. „A kérdés az, hogy hogyan kezeled? Úgy értem, én a jogállamiságért és a korrupció ellen harcoltam egész életemben. És természetesen

vannak olyanok, mint Orbán Viktor magyar miniszterelnök,

akik pontosan ezt vetik fel. Erre viszont én azt válaszolom: ha korrupt vagy az Európai Parlamentben, akkor bíróság elé kerülsz, és börtönben végzed. De ha a magyar kormányban vagy korrupt, akkor miniszterelnök leszel. És ez itt a különbség” – fogalmazott Katarina Barley.

Így menekült Orbán korrupt párttársa a bírósági tárgyalása után – videó

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.