Befektetés

Ebbe fektetnek most az élelmes magyarok, ha nagyot akarnak kaszálni

  • Szerző:nuus
  • 2023.03.05 | 11:14

Javult a befektetői hangulat, a szakértők pedig azt is elárulták, miből lesz pénz - a legjobb eséllyel legalábbis.

“A világpiaci energiaárak ősz óta tartó meredek zuhanása mérsékelte az európai recessziós kockázatokat, ehhez az enyhe tél is hozzájárult. Ha pedig nincs recesszió, az jó hír a részvénypiacok számára, hiszen a legtöbb vállalat eredménye közvetlen összefüggésben van a fogyasztással”

– derül ki az Aegon Alapkezelő Pénzcentrumnak írt elemzéséből.

Bányatársaságok, olajcégek részvényei mennek nagyon

Persze korai lenne elköteleződni 2023-ra a befektetőknek a részvénypiac felé, hiszen még mindig bőven maradtak kockázatok. Egyrészt a háború nem ért véget, bármikor jöhet az eszkalálódás, ezért nagy a kiszámíthatatlanság. Ez pedig az energiaárakra is hatással lehet, így nem lehet garantálni, hogy a jelenlegi szinten marad a földgáz és az olaj ára.

Továbbra is igaz tehát az, amit az év elején lehetett gondolni: szelektíven, elsősorban a fogyasztástól és annak visszaesésétől kevésbé függő vállalatok részvényeiben érdemes lehetőséget keresni 2023-ban.

Jó vételek lehetnek például a nyersanyagokhoz kapcsolt vállalatok, bányatársaságok, olajcégek, mivel úgy tűnik, hogy a nyersanyagpiacon már nem lesz jelentős áresés. Emellett már az első két hónap megmutatta, hogy az energiaválság réme miatt túladott nyugat-európai piacok teljesíthetnek jobban – írják.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
TV
Durva döntést hozott a Netflix
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 03.