Időjárás

Igazi áprilisi időjárásunk lesz a héten

  • Szerző:nuus
  • 2023.03.28 | 14:00

Nagyon szeszélyes lesz az időjárás.

Több ciklon és a hozzájuk kapcsolódó front határozza meg Európa időjárását március utolsó hetében. Emiatt pedig jellemzően felhős lesz az időjárás, többfelé fordulhat elő csapadék- jósolja a MET.hu. A már most is a Kárpát-medence felett örvénylő ciklon nem kevés csapadékot hozott Közép-Európába az elmúlt 24 óra során.

A ciklon mögött pedig erős, viharos széllel hideg, sarkvidéki eredetű levegő

érkezik Európa belső része fölé. Itthon kedd éjfélig túlnyomóan borult lesz az ég. Kedd estétől viszont határozottan csökkenni fog a felhőzet, majd éjszaka ki is derül. A ciklon által hozott csapadékzóna egyre inkább az ország keleti, északkeleti részére szorul vissza, az éjszaka második felére viszont ott is megszűnik a tartós eső, előtte viszont átmenetileg havas eső, hó is hullhat.

Kedden többórás napsütés mellett felhőátvonulások várhatók,

elszórtan zápor, zivatar is hullhat. Az északnyugati, északi szél hétfőn és kedden is viharossá fokozódhat, éjszakára is csak átmenetileg veszítve erejéből. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +2 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken mínusz tízig is süllyedhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 4 és 9 fok között várható.

Hatalmasat fordul az időjárás, ideje felkészülni!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Film
BAFTA: Tarolt az Oppenheimer
  • szerző:nuus/MTI
  • 2024. 02. 19.