Gasztró
Sör rajongók figyelem! Íme két klassz kaja, ami sörrel készül és brutál egyszerű!
Egy kellemes meleg napon mi lehetne jobb, mint egy hideg sör? Két sör! Komolyra fordítva a szót, egy klassz, elképesztő finom vacsora, ami szintén rejt egy kis aranyszínű nedűt! Bemutatunk két klassz kaját, amik sörrel készülnek, és brutál egyszerűen elkészíthetők.
![](https://nuus.hu/wp-content/uploads/etelek-sorrel.jpg?x22929)
Nem kell nagy konyhai tudás ahhoz, hogy ezeket az ételeket elkészítsd, és garantáltan lenyűgözöd majd velük a családodat vagy a barátaidat. A sör a fő hozzávaló mindkét ételben, és egyedi ízt és textúrát ad nekik.
Tudtad, hogy a sör ízesebbé teszi az ételeket, ráadásul vannak rejtett jó tulajdonságai is, például csökkenti a koleszterinszintet, segíti a tápanyagok felszívódását, emellett pedig az emésztésnek is jót tesz?! Azt pedig nem is kell mondani, hogy elég kellemes módja egy délután eltöltésének a sörözéssel, sörrel történő sütés-főzés.
Előételnek sörös queso – Remek mártogatós, amit egy kis sörrel lehet még izgalmasabbá tenni
Hozzávalók:
3,5 dl sör
20 dkg krémsajt
50 dkg reszelt sajt (cheddar)
egy paradicsom
két gerezd fokhagyma
A sajtokat, a sört és fokhagymát fokozatosan elkeverve melegítsd, míg fel nem olvadnak. Ha már folyékonnyá váltak, mehet az edénybe az aprított paradicsom, amivel tovább kevergetjük, míg teljesen homogénné nem válik a krém. Ezután hagyjuk kicsit kihűlni, és eközben előkészíthetjük a zöldség szeleteket, sült krumplit, chipset vagy akár nachot a mártogatáshoz.
Főételnek sörös curry-s csirke – Akkor az igazi, ha grillezéssel készül
Hozzávalók:
1 kg csirkehús (csontos combok)
2,5 dl világos sör
1,5 teáskanál só
1/2 tk fekete bors
1 tk curry
1/2 tk kömény
1 tk oregánó (szárított)
2 gerezd fokhagyma (aprítva)
1 közepes méretű vöröshagyma aprítva
1 evőkanál friss kakukkfű
1 citrom kifacsarva
Az összes összetevőt keverd össze egy nagyobb pácoló tasakban, forgasd meg, szorítsd ki a levegőt. Tedd az egészet egy tálra,és legalább két órára rakd a hűtőbe. Ha letelt az idő, vedd ki a zsákot, nyomkodd át újra, majd a combokat tedd a grillsütőre, és közepes lángon süsd át mindkét felét, nagyjából 10-10 percen keresztül. Ha nincs otthon grilled, akkor egy serpenyőben is elkészítheted, csak használj az edény fedéséhez alufóliát.
Jó étvágyat!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.