Gasztró

Sör rajongók figyelem! Íme két klassz kaja, ami sörrel készül és brutál egyszerű!

  • Szerző:nuus
  • 2024.05.14 | 13:30

Egy kellemes meleg napon mi lehetne jobb, mint egy hideg sör? Két sör! Komolyra fordítva a szót, egy klassz, elképesztő finom vacsora, ami szintén rejt egy kis aranyszínű nedűt! Bemutatunk két klassz kaját, amik sörrel készülnek, és brutál egyszerűen elkészíthetők.

Illusztráció: freepik.com

Nem kell nagy konyhai tudás ahhoz, hogy ezeket az ételeket elkészítsd, és garantáltan lenyűgözöd majd velük a családodat vagy a barátaidat. A sör a fő hozzávaló mindkét ételben, és egyedi ízt és textúrát ad nekik.

Tudtad, hogy a sör ízesebbé teszi az ételeket, ráadásul vannak rejtett jó tulajdonságai is, például csökkenti a koleszterinszintet, segíti a tápanyagok felszívódását, emellett pedig az emésztésnek is jót tesz?! Azt pedig nem is kell mondani, hogy elég kellemes módja egy délután eltöltésének a sörözéssel, sörrel történő sütés-főzés.

Előételnek sörös queso – Remek mártogatós, amit egy kis sörrel lehet még izgalmasabbá tenni

Hozzávalók:

3,5 dl sör
20 dkg krémsajt
50 dkg reszelt sajt (cheddar)
egy paradicsom
két gerezd fokhagyma

A sajtokat, a sört és fokhagymát fokozatosan elkeverve melegítsd, míg fel nem olvadnak. Ha már folyékonnyá váltak, mehet az edénybe az aprított paradicsom, amivel tovább kevergetjük, míg teljesen homogénné nem válik a krém. Ezután hagyjuk kicsit kihűlni, és eközben előkészíthetjük a zöldség szeleteket, sült krumplit, chipset vagy akár nachot a mártogatáshoz.

 

Főételnek sörös curry-s csirke – Akkor az igazi, ha grillezéssel készül

Hozzávalók:

1 kg csirkehús (csontos combok)
2,5 dl világos sör
1,5 teáskanál só
1/2 tk fekete bors
1 tk curry
1/2 tk kömény
1 tk oregánó (szárított)
2 gerezd fokhagyma (aprítva)
1 közepes méretű vöröshagyma aprítva
1 evőkanál friss kakukkfű
1 citrom kifacsarva

Az összes összetevőt keverd össze egy nagyobb pácoló tasakban, forgasd meg, szorítsd ki a levegőt. Tedd az egészet egy tálra,és legalább két órára rakd a hűtőbe. Ha letelt az idő, vedd ki a zsákot, nyomkodd át újra, majd a combokat tedd a grillsütőre, és közepes lángon süsd át mindkét felét, nagyjából 10-10 percen keresztül. Ha nincs otthon grilled, akkor egy serpenyőben is elkészítheted, csak használj az edény fedéséhez alufóliát.

Jó étvágyat!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló