Utazás

Utazás kutyával: Tippek a stresszmentes autózáshoz, hogy ne legyen rémálom a nyaralás

  • Szerző:nuus
  • 2024.06.27 | 17:34

Hasznos tanácsok hosszú autóútra gazdiknak. Ezeket érdemes az utazás előtt összecsomagolni a kis kedvenceknek, hogy az utazás kutyával élmény legyen, és ne rémálom.

Sokan szeretnek a kutyájukkal nyaralni, de a hosszabb autóutak komoly kihívást jelenthetnek kedvenceknek és a gazdáknak. A countryliving.com szakértői most hasznos tanácsokkal szolgálnak, hogy a kutyák komfortosan és biztonságosan utazzanak.

Ideális esetben a kutyáknak óránkénti megállásra van szükségük a hosszú utakon, hogy ihassanak, kinyújtózhassanak és elvégezhessék a dolgukat. A szüneteknek legalább 15 percesnek kell lenniük, de minél hosszabbak, annál jobb.

Ügyes szervezéssel nem lesz kínszenvedés a kutyával való autózás/Fotó: 123rf.com

A kirándulásokon új helyeket lehet felfedezni a kutyákkal. Figyeljünk kutyánk életkorára, aktivitási szintjére, a stresszre adott reakciójára, egyeztessünk állatorvossal, ha bármilyen egészségügyi aggályunk van.

Fontos, hogy kutyánkat már kölyökkorában hozzászoktassuk az autózáshoz. Az örökbefogadott kutyáknak nagyobb kihívást jelenthet az utazás, mert nekik valószínűleg nem volt ilyenben részük.

Íme hat tipp a hosszú autóútra kutyával

  1. Készíts csomagolási listát! Ne felejtsd el a vizet, ételt, tálakat, játékokat, jutalmakat, pórázt, hámot, kutyahulladék zacskókat, törülközőket, pokrócokat, autós ülést, hordozót és a kutya gyógyszereit.
  2. Tervezd meg az útvonalat! Válassz kutyabarát pihenőhelyeket, parkokat, túraútvonalakat, éttermeket és kávézókat. Így a vezetési szünetek nemcsak a kutyának, de neked is kellemesebbek lesznek.
  3. Szoktasd kutyádat az autózáshoz! Rövidebb utakkal kezdj, fokozatosan növelve a távolságot. Jutalmazd meg a kutyát a nyugodt viselkedésért.
  4. Fáraszd le kutyát utazás előtt! Egy kiadós séta vagy futás segít kutyának levezetni az energiáit, és nyugodtabban fog viselkedni az autóban.
  5. Biztonságos szállítás! Rögzítsd az ebet a hátsó ülésen hám- és biztonsági övvel vagy szállítsd hordozóban. Soha ne hagyd felügyelet nélkül az autóban, pláne ha meleg van.

(via)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló