Tudomány

2300 fából álló erdőt telepített két német fiatal Németországban

  • Szerző:nuus
  • 2024.06.27 | 09:33

Különleges álma van Stefan Scharfenek és barátjának: erdőket szeretne telepíteni szerte Németországban.

Stefan Scharfe és barátja, Lukas Steingässer nem mindennapi fába vágták a fejszéküket: elhatározták, hogy kompakt kis erdőket fognak telepíteni Németországban. Az erdő alapítás ötletadója Shubundu TED-beszélgetése volt az erdő telepítése, azaz a “Tiny Forest” termesztéséről, innen van a fiúk inspirációja – írja az ivn.nl.

Lukas számára az erdő nagyon ismerős hely, hiszen ökoszisztéma-kezelést tanult és mindig is nagyon vonzotta a gondolat,  hogy ténylegesen a társadalmi-ökológiai igények szerint tervezzenek és hozzanak létre egy erdőt. A két fiú meggyőződése, hogy az oktatás és a gyakorlati tapasztalat a legfontosabb tényezők az ökológiai tudatosság kialakításában, ezért óriási potenciált látnak a Tiny Forest ötletében, hiszen úgy korunk legnagyobb problémája a természettől való elszakadás.

Az első erdejüket egy barátjuk magánterületén telepítették, Északkelet-Németországban. Régen mezőgazdasági terület volt, fű borította, ma viszont a nagyjából 700 m2-es területet 2300 fa borítja!

Forrás: Pixabay
Forrás: Pixabay

A koronavírus okozta lezárások majdnem derékba vágták a Tiny Forest megvalósítását, de szerencsére alig két nappal előtte sikerült befejezniük az erdő körüli munkákat. Szerencsére rengeteg segítséget kaptak, ismét bebizonyítva, hogy a dolgok a helyükre kerülnek, ha jó szándékkal teszed.

“Megtanultam, hogy igenis szabad nagyban gondolkodni és merni kell cselekedni, ha azt akarjuk, hogy valami változzon! Megtapasztaltuk, hogy ilyen rövid időn belül is meg lehet valósítani egy ötletet, emellett elképesztő volt megélni, hogy mennyien támogattak minket anyagilag és fizikailag egyaránt”

– meséli Stefan.

Arra a kérdésre, hogy mi a következő terve, Stefan azt mondta: különféle erdőterveket szeretne készíteni, illetve tovább vinni az erőtelepítés hírét a világban. Emellett szívesen kamatoztatná pedagógiai képességeit is és gyerekek bevonásával is telepíteni erdőket, hogy elősegítse a kicsik természettel való kapcsolatának alakulását.

(via)

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Gasztró
Jó hír a sör szerelmeseinek!
  • szerző:nuus
  • 2024. 05. 07.