Sport

Megvannak a HELL Boxing Kings negyeddöntősei

  • Szerző:nuus
  • 2024.06.29 | 14:32

A HELL Boxing Kings a bokszvilág legújabb különleges projektje, melynek nagykövete maga Roy Jones Jr., a legendás világbajnok. A versenyen Magyarország is ringbe szállt, és eddig nem is akármilyen eredményt produkált.

Fotó: Hell Box Kings

A HELL Boxing Kings a magyar és nemzetközi bokszvilág legújabb különleges projektje. A bokszversenyen eddig összesen 85 meccset vívtak, több mint 20 kemény kiütés született, és tomboltak az érzelmek – ezeket hozta a HELL Boxing Kings második fordulója. A három nap során két győzelemre volt szüksége a legjobbaknak a következő szakaszba való bejutáshoz. A millió dolláros verseny négy súlycsoportjában így már csak nyolc harcos folytatja a küzdelmet a nagyvonalú díjakért.

A verseny házigazdája, Magyarország kilenc versenyzővel jutott tovább a negyeddöntőbe, és egyedüliként mondhatja el magáról, hogy valamennyi kategóriában indíthat harcosokat. A házigazda mellett öt bokszolót küldhet Románia, négy helyet szerzett Szlovákia és Azerbajdzsán, három versenyzőt vihet tovább Görögország, két-két bajnokot pedig Szerbia, Csehország és Bulgária. Horvát színekben csak Fran Hodak nehézsúlyú bokszoló aratott győzelmet, Bosznia-Hercegovina pedig egyik súlycsoportban sem tudott végül bekerülni a legjobb nyolc közé.

A 60 kg alatti súlycsoportban Magyarország négy versenyzőt indíthat, ami azt jelenti, hogy a második szakasz során 100 százalékos sikerrátát ért el ebben a kategóriában. A 67 kilogramm súlycsoportban a cseh Petr Novak emelkedett ki, szintén ebben a súlycsoportban rendkívül meggyőző teljesítményt nyújtott a magyar Buza Rafael is, aki fölényesen győzte le az ellenfeleit. Kamran Shakhsuvarly, a brazíliai Rio de Janeiro nyári olimpiájának bronzérmese könnyedén töltötte be a favorit szerepét, és egyike lett a négy azerbajdzsáni bokszolónak, akik tovább jutottak a verseny harmadik szakaszába.

A HELL Boxing Kings projekt az év végén folytatódik újabb izgalmas eseménnyel, de addig is figyelemmel lehet követni a bejutott versenyzők életútjait és felkészülését a HELL Boxing Kings social media oldalain. A közelgő versenyen hírességek bokszmérkőzései fokozzák majd a hangulatot, akik komfortzónájukból kilépve, a kötelek között tesztelhetik edzettségüket és rátermettségüket.

Magyarországról Istenes Bencének, Brasch Bencének és Mazsinak szoríthatunk.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sport
Mennyit sportoljon egy nő? Kutatás
  • szerző:nuus
  • 2024. 07. 03.