Sport

Megvannak a HELL Boxing Kings negyeddöntősei

  • Szerző:nuus
  • 2024.06.29 | 14:32

A HELL Boxing Kings a bokszvilág legújabb különleges projektje, melynek nagykövete maga Roy Jones Jr., a legendás világbajnok. A versenyen Magyarország is ringbe szállt, és eddig nem is akármilyen eredményt produkált.

Fotó: Hell Box Kings

A HELL Boxing Kings a magyar és nemzetközi bokszvilág legújabb különleges projektje. A bokszversenyen eddig összesen 85 meccset vívtak, több mint 20 kemény kiütés született, és tomboltak az érzelmek – ezeket hozta a HELL Boxing Kings második fordulója. A három nap során két győzelemre volt szüksége a legjobbaknak a következő szakaszba való bejutáshoz. A millió dolláros verseny négy súlycsoportjában így már csak nyolc harcos folytatja a küzdelmet a nagyvonalú díjakért.

A verseny házigazdája, Magyarország kilenc versenyzővel jutott tovább a negyeddöntőbe, és egyedüliként mondhatja el magáról, hogy valamennyi kategóriában indíthat harcosokat. A házigazda mellett öt bokszolót küldhet Románia, négy helyet szerzett Szlovákia és Azerbajdzsán, három versenyzőt vihet tovább Görögország, két-két bajnokot pedig Szerbia, Csehország és Bulgária. Horvát színekben csak Fran Hodak nehézsúlyú bokszoló aratott győzelmet, Bosznia-Hercegovina pedig egyik súlycsoportban sem tudott végül bekerülni a legjobb nyolc közé.

A 60 kg alatti súlycsoportban Magyarország négy versenyzőt indíthat, ami azt jelenti, hogy a második szakasz során 100 százalékos sikerrátát ért el ebben a kategóriában. A 67 kilogramm súlycsoportban a cseh Petr Novak emelkedett ki, szintén ebben a súlycsoportban rendkívül meggyőző teljesítményt nyújtott a magyar Buza Rafael is, aki fölényesen győzte le az ellenfeleit. Kamran Shakhsuvarly, a brazíliai Rio de Janeiro nyári olimpiájának bronzérmese könnyedén töltötte be a favorit szerepét, és egyike lett a négy azerbajdzsáni bokszolónak, akik tovább jutottak a verseny harmadik szakaszába.

A HELL Boxing Kings projekt az év végén folytatódik újabb izgalmas eseménnyel, de addig is figyelemmel lehet követni a bejutott versenyzők életútjait és felkészülését a HELL Boxing Kings social media oldalain. A közelgő versenyen hírességek bokszmérkőzései fokozzák majd a hangulatot, akik komfortzónájukból kilépve, a kötelek között tesztelhetik edzettségüket és rátermettségüket.

Magyarországról Istenes Bencének, Brasch Bencének és Mazsinak szoríthatunk.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló