Mobiltech

A tinédzserek már kezdik unni a közösségi médiát, és te?

  • Szerző:nuus
  • 2017.05.01 | 07:46

Mit látsz, ha körbenézel? Hogy mindenki az okostelefonjára tapadva, a kijelzőbe feledkezve mászkál a városban, ül a szobában, próbálja kitölteni a várakozás nehéz perceit. Elismerhetjük, hogy függők vagyunk, de van remény! Legalábbis egy friss kutatás szerint, amely azt állítja, egyre kevesebbet lógunk az interneten.

Foót: Pixabay / rawpixel
Fotó: Pixabay / rawpixel

A tinédzserek sokkal jobban figyelnek az online jelenlétükre, mint azt sejteni mertük volna, ez derül ki egy héten publikált tanulmányból, amely azt vizsgálta, hogy milyen gyakran használják a fiatalok a közösségi média különböző platformjait.

Összesen 790, 13-17 éves fiatal szerepelt a kutatásban, amiből az derült ki, hogy 60%-uk már egyszer eljutott elete során arra a pontra, hogy egy bizonyos időre felfüggessze a mobilozást.

Ez több, mint a vizsgált alanyok fele, ami azt jelenti, hogy akár hetekig is megállták, hogy nem voltak online.

Persze előfordult az is, hogy nem önszántukból, hanem valamilyen befolyásoló tényező miatt kellett nélkülözniük az internetet, de nagy részük szándékosan választotta azt, hogy szusszannak egy kicsit a közösségia média nyomása helyett. Azok, akik Facebook, Instagram, Twitter, vagy Snapchat nélkül töltöttek el néhány napot meglepődve tapasztalták, hogy

sokkal kevésbé stresszesek, valamint sokkal jobban keresik az emberi kapcsolatokat a valóságban.

Ezzel ellentétben a megkérdezettek 35%-ának eszébe sem jutott még, hogy megváljanak a mobiljuktól. Ezt azzal magyarázták, hogy attól félnek, ha offline vannak lemaradnak valamiről, vagy éppen eltávolodnak a barátaiktól.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.