Zene

Megirigyelte Taylor Swift sikereit, csütörtökön jön a Joanne, Gaga új albuma

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.19 | 07:51

Nem tudjuk miért lett Lady GaGa hamarosan érkező, új albuma country stílusú, talán Taylor Swift sikerei lebegtek a szeme előtt, mert ő is innen lett popsztár. Mark Ronson producer az új, country-hatású Lady Gaga-albumról árult el részleteket.

Bud Light X Lady Gaga Dive Bar Tour At The 5 Spot In Nashville, TN
Ha már country, GaGa idén Nashville-ben lépett fel Fotó: Rick Diamond/Getty Imagesfotó: Rick Diamond/Getty Images

A Grammy díjas Ronson és a másik producer, BloodPop (Michael Tucker) mellett további hírességek is munkálkodtak az ötödik Gaga-anyagon: Beck, Florence Welch, Josh Homme és a Tame Impala-frontember, Kevin Parker neve is ott van a közreműködők közt. A titokban zajló lemezfelvételről elsőként Ronson beszélt a Rolling Stone magazinnak.

Tavaly még fogalma sem volt a 30 éves new yorki popénekesnőnek, milyen lesz a Joanne, de már érezte, hogy a Bruno Mars-sal (Uptown Funk) és Adele-lel (19) kollaboráló brit származású producerrel együtt kell elkészítenie.

Ez az album Rick Rubin birodalmában, a mesés malibui Shangri-La stúdióban készült, ahová hónapokra bevetette magát a két alkotó. Először a címadó dal született meg, majd jöttek sorban a személyes szerzemények, vallomások, köztük a Perfect Illusion, Gaga régen elhunyt táncosnő nagynénjéről.

A sztárvendégek közül a Beckkel való találkozás sikerült a leginkább emlékezetesen:

Gaga számára Beck olyan volt, mint egy bálvány. Körberajongta, mint egy kislány, ugyanis az elmúlt 20 évben ő tette rá a legnagyobb hatást. A dal, amelyben szerepel, leginkább az Alejandro-hoz fogható, egy klasszikus Gaga-szám.

A brit Florence-szel New Yorkban találkoztak, és úgy viselkedtek a Hey Girl felvételénél, mintha hetvenes évekbeli soul-énekesnők lennének. De arra külön ügyelt a stáb, hogy az album hangzása cseppet se legyen retro. Fél évig gyűrték az anyagot, mely munka során Ronson szerint

Az erős jelenléttel bíró Gaga úgy működött, mint a ragasztó – ahogy jöttek sorban a közreműködők, mindenki megtalálta a maga helyét ebben a lenyűgözően őszinte, kitárulkozó anyagban.

Stefani Joanne Angelina Germanotta október 21-én jelenteti meg új lemezét, melyhez egy beharangozó meglepetés koncertet adott október elején Nashville-ben:

 

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.