Autó

Már el is indult a kínai Model Y gyártása?

  • Szerző:szaboakos
  • 2020.08.31 | 17:48

A legfrissebb infók szerint, 4 hónappal a tervezett határidő előtt már meg is kezdődött a kínai Tesla Model Y gyártása.

A mikor a sanghaji Tesla üzem első fázisa épült, már látta a világ, hogy az építkezés rohamtempóban zajlik és a különböző részmunkákkal egy percet sem várnak. Ahogy egy épület felett tető van, azonnal megkezdik a gépek telepítését és a termelést, miközben a többi csarnok még sehol nincs és a közművek kiépítését is épp csak elkezdték.

Tavaly nagyjából május végére állt a Model 3 gyártósor csarnoka, majd így augusztus végén egy éve indult a tesztgyártás, az ügyfeleknek szánt autók pedig nagyjából decembertől készültek. Az első autót január elején adták el és  az eseményen Elon Musk is részt vett.
Aztán jött a vírus.

De úgy látszik nem lassult a gyár, napvilágot látott egy fénykép, amin egy kínai autópályán haladó tréler egy kissé álcázott Model Y-t szállít. Már a gyárhoz közeli források is megerősítették azt, hogy a képen egy MIC, azaz Made In China Model Y látható.

Valószínűleg ez egy  korai próbagyártásban készült jármű, amelyet tesztelés céljából szállítanak, azonban még így is várható, hogy onnan is hamarosan megindulnak az első autók.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Kórházba került Ian McKellen
  • szerző:nuus
  • 2024. 06. 18.