Belföld

Kerecsenden vélték látni a magyar fekete párducot

  • Szerző:nuus
  • 2022.01.16 | 07:18

Amikor jó egy hónapja, 2021. december elején Fülöp Róbert kiskunhalasi polgármester a közösségi oldalán közzétett egy felvételt egy pumához hasonló, fekete színű nagymacskának vélt állatról, elindultak a találgatások, vajon mit rögzíthetett a kamera.

A rendőrséghez ezt követően több bejelentés is érkezett a ragadó észleléséről, de értékelhető nyomokat egy alkalommal sem találtak. A hetek múlásával aztán – amikor már elkönyvelték, hogy “felszívódott” a halasi párduc – az elmúlt napokban Kecskeméten, Ballószögön, Kengyelen és Szolnokon is látni vélték a ragadozót, de a tényt nyomok hiányában senki sem tudta megerősíteni.

A szolnoki esettel kapcsolatban Kardos Roland állatkertész, korábbi nagymacska gondozó elmondta:

szakmai körökben szkeptikusak vagyunk, hiszen konkrétumok nélkül az állat jelenléte nem igazolható és ezeknek már mutatkozniuk kellett volna.

Ehhez képest január 14-én újabb felvétel került fel a legnagyobb közösségi videómegosztóra, melyről az Egri Ügyek számolt be elsőként.

A felvételt olvasónktól kaptuk, elmondása szerint az Kerecsendnél készült, és nagyjából 60 centi magasnak tippelte a videóban szereplő állatot

– írta a portál.

Azt, hogy milyen fajról van szó a felvétel alapján sem lehet pontosan megállapítani, ám a videón jól hallatszik a készítő hangja:

Öcsém, ez nem macska, tuti, hogy nem macska.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.