Belföld

Durva, sosem látott mélypontra csökkent a Fidesz támogatottsága

  • Szerző:nuus
  • 2023.01.24 | 17:50

Ám az ellenzéki oldalon továbbra sincs érdemi, egy-irányba mutató szavazói mozgás.

Az IDEA Intézet 2022. december 31. és 2023. január 11. között készített reprezentatív közvéleménykutatásának eredménye azt mutatja, hogy a Fidesz támogatottsága egyelőre elérhette a mélypontját. A DK továbbra is stabil csúcstartó.

Budapest, 2016. augusztus 31.
Az október 2-ai országos népszavazás szavazólapjait nyomtatják az ÁNY Biztonsági Nyomda Nyrt. fõvárosi nyomdájában 2016. augusztus 31-én.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A parlamenten belüli ellenzéki pártok támogatottsága ugyanis stagnál, 1–1 százalékpontos változások is alig-alig rögzíthetők.

Az IDEA Intézet 2023. január elején készített reprezentatív vizsgálata azt jelzi, hogy befagyott a pártok támogatottsága. A domináns pártra 2023 elején a teljes, választókorú népesség 31 százaléka szavazna, ami megegyezik az egy hónappal korábban mért adatokkal. A legszűkebb, ugyanakkor legaktívabb választói rétegben 1 százalékpontos elmozdulás regisztrálható, így a Fidesz támogatottsága 48 százalékon áll, vagyis

elhanyagolható korrekció történt az egy hónappal korábbi, hibahatárt közelítő 5 százalékpontos csökkenés után.

2023 januárjában az ismeretlen preferenciájúak, tehát a preferenciájukban bizonytalanok, a válaszukat megtagadók és a passzív állampolgárok aránya két százalékponttal növekedett (34%), így azok a polgárok teszik ki a legnagyobb választói rétegeket, akiknek nem ismerjük a pártpreferenciáját.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló