Belföld

„Ez férfias? Ez tökös? Ez egyenes? Ez magyar? Ez gerinces? – Alföldi Róbert kiosztotta Vidnyánszkyt

  • Szerző:nuus
  • 2024.02.13 | 12:18

A Nemzeti Színház színészbalesetének eltussolása miatt ekézte utódját Alföldi Róbert.

Mélységesen elítéli Vidnyánszky Attila magatartását a Nemzeti Színházban történt novemberi baleset miatt Alföldi Róbert, a színház korábbi igazgatója. Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia súlyosan megsérült, miután métereket zuhantak a rosszul rögzített díszletről. Alföldi szerint nála ilyen hiba elő sem fordulhatott volna, és biztosan nem így kezelte volna a helyzetet.

„Én ennyire naiv vagyok. Azt hittem, komolyan gondolja, hogy lemond. Nem hittem, hogy ez előre át lett gondolva, ki lett találva: lemond, és akkor jön mindenki, hogy jaj, maradj, utána ő közli, hogy nem tudnak nélkülem működni, feláldozom magam, visszajövök. Ez férfias? Ez tökös? Ez egyenes? Ez magyar? Ez gerinces?”

– fakadt ki a gyömrői Hankó István Művelődési Központban tartott péntek esti előadásán, a Blikk szerint Alföldi.

Alföldi szerint Vidnyánszky igazgatóként nem írta alá a Rómeó és Júlia díszletének átvételét igazoló dokumentumot sem.

A színész-rendező felháborítónak tartja, hogy a két színész eddig egy fillért sem kapott. „Ezek után van képe az igazgatónak azt nyilatkozni, hogy a színészeknek meg kell tanulnia a díszletet használni. És kiderül pár napja, hogy azzal a színésszel, akinél nagyon nagy kérdés, hogy miként tudja majd bármikor is mozgatni a kezét, még nem beszéltek és nem kaptak még egy fillért sem.”

Alföldi szerint nem történt valós vizsgálat az ügyben. Az első dolog volt, hogy lebontották a díszletet.

A Nemzeti Színház két színészét, Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót tavaly november 10-én érte súlyos baleset, miután a Rómeó és Júlia előadása közben lezuhantak egy több méter magas vasszerkezetű díszletről.

A baleset után Vidnyánszky Attila beadta a lemondását, de Csák János fideszes kulturális és innovációs miniszter nem fogadta el.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló