Belföld

„Ez férfias? Ez tökös? Ez egyenes? Ez magyar? Ez gerinces? – Alföldi Róbert kiosztotta Vidnyánszkyt

  • Szerző:nuus
  • 2024.02.13 | 12:18

A Nemzeti Színház színészbalesetének eltussolása miatt ekézte utódját Alföldi Róbert.

Mélységesen elítéli Vidnyánszky Attila magatartását a Nemzeti Színházban történt novemberi baleset miatt Alföldi Róbert, a színház korábbi igazgatója. Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia súlyosan megsérült, miután métereket zuhantak a rosszul rögzített díszletről. Alföldi szerint nála ilyen hiba elő sem fordulhatott volna, és biztosan nem így kezelte volna a helyzetet.

„Én ennyire naiv vagyok. Azt hittem, komolyan gondolja, hogy lemond. Nem hittem, hogy ez előre át lett gondolva, ki lett találva: lemond, és akkor jön mindenki, hogy jaj, maradj, utána ő közli, hogy nem tudnak nélkülem működni, feláldozom magam, visszajövök. Ez férfias? Ez tökös? Ez egyenes? Ez magyar? Ez gerinces?”

– fakadt ki a gyömrői Hankó István Művelődési Központban tartott péntek esti előadásán, a Blikk szerint Alföldi.

Alföldi szerint Vidnyánszky igazgatóként nem írta alá a Rómeó és Júlia díszletének átvételét igazoló dokumentumot sem.

A színész-rendező felháborítónak tartja, hogy a két színész eddig egy fillért sem kapott. „Ezek után van képe az igazgatónak azt nyilatkozni, hogy a színészeknek meg kell tanulnia a díszletet használni. És kiderül pár napja, hogy azzal a színésszel, akinél nagyon nagy kérdés, hogy miként tudja majd bármikor is mozgatni a kezét, még nem beszéltek és nem kaptak még egy fillért sem.”

Alföldi szerint nem történt valós vizsgálat az ügyben. Az első dolog volt, hogy lebontották a díszletet.

A Nemzeti Színház két színészét, Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót tavaly november 10-én érte súlyos baleset, miután a Rómeó és Júlia előadása közben lezuhantak egy több méter magas vasszerkezetű díszletről.

A baleset után Vidnyánszky Attila beadta a lemondását, de Csák János fideszes kulturális és innovációs miniszter nem fogadta el.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sport
Mennyit sportoljon egy nő? Kutatás
  • szerző:nuus
  • 2024. 07. 03.