Belföld

Durva dolgot állít Karsai Dániel az új köztársasági elnökről

  • Szerző:nuus
  • 2024.02.23 | 15:08

Az eutanáziát legalizáló kegyelmi kérvényével ismertté vált Karsai Dániel alkotmányjogász kemény szavakkal illette az új köztársasági elnököt.

“Sulyok úr az Orbán-rezsim egyik leghűségesebb szolgálója. Az általa vezetett Alkotmánybíróság mindenfajta kétely nélkül vett részt a jogállam lebontásában, semmiféle kontrollt nem jelentett politikailag érzékeny ügyekben. Sulyok Tamás ráadásul gondosan ügyelt arra is, hogy az ilyen, politikailag szenzitív ügyek jelentős részében személyesen legyen az előadó alkotmánybírója. Az az ő maga szövegezte a döntéseket. Pár példa: a Színház- és Filmművészeti Egyetem tönkretételének jóváhagyása, a hulladékgazdálkodás államosítása, a pedagógusok sztrájkjoga korlátozásának támogatása. A 201 általa jegyzett döntésből a sor még fájdalmasan sokáig folytatható lenne”

– írja Karsai.

“Az új köztársasági elnök tehát nem pusztán konzervatív. Azzal önmagában semmi probléma nem lenne. Sulyok Tamás eddigi munkásságából kitűnően azonban végletesen elfogult és a végrehajtó hatalmat lelkesen szolgáló személy. Köztársasági elnöké kinevezésében a Kormány írásba adta az egyébként is nyilvánvalót: az Alkotmánybíróság nem független szervezet”

– mondja ki a kőkemény szavakat.

“Az új köztársasági elnök alkalmatlan alkotmányos feladata betöltésére. Az elnök kifejezi a nemzet egységét. A fentiekben kifejtettek alapján ez Sulyok Tamásról nem feltételezhető. A köztársasági elnök őrködik továbbá az államszervezet demokratikus működése felett. A következő elnök eddigi munkássága a jogállamiság és demokrácia elbontásáról szólt. A csodákban kellene bízni, hogy azt reméljük, elnökként mást fog tenni”

– fűzi hozzá.

“De a politika olyan, mint a foci. Minden héten új mérkőzés van, ahol javítani lehet a korábbi meccsek rossz teljesítményét. Így Sulyok Tamásnál is kezdeményezni fogom az elnöki kegyelemi jogkör életvégi döntésekkel kapcsolatos humánus és méltóság teljes alkalmazását. Meglátjuk, mit szól hozzá. Mindenkinek nagyon szép hétvégét kívánok”

– zárja gondolatait.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló