Belföld

Erről azért tudjál, mielőtt a fürdőkádat is teleraknád benzinnel

  • Szerző:nuus
  • 2022.03.10 | 18:48

A katasztrófavédelem figyelmeztette a pánikvásárlókat.

Az egyre több kiapadt magyarországi benzinkút miatt vásárlási roham tört ki. Pedig a Mol szerint csak átmeneti logisztikai problémák tapasztalhatóak. A katasztrófavédelem szóvivője elmondta, milyen

szigorú előírásokat kell betartani az üzemanyagok otthoni tárolása során.

Benzin és a gázolaj csak olyan, jól zárható edényben tárolható, ami ellenáll a folyadék hatásainak. Ötliteresnél nagyobb kannába elvileg csak akkor lehetne benzint tankolni, ha az elektrosztatikus feltöltődés ellen védett – írta a Hvg.hu. Kannába tankoláskor a kiöntőnyílás mindig felfelé álljon. Rögzíteni is kell az edényeket, hogy egy esetleges balesetnél se boruljanak el, vagy ne sérüljenek meg.

Az üzemanyag se folyjon ki, ne okozzon tüzet.

Az üzemanyag tárolásának módját az Országos Tűzvédelmi Szabályzat írja le. A benzin fokozottan tűz- vagy robbanásveszélyes, míg a gázolaj ilyen szempontból mérsékelten veszélyes. Mindez a legálisan tárolható mennyiségeket erősen befolyásolja. Társasházi lakásban legfeljebb tíz liter benzin és legfeljebb 30 liter “mérsékelten tűzveszélyes” gázolaj raktározható.

Családi házban legfeljebb húsz liter benzin

és összesen legfeljebb 60 liter gázolaj tárolható, maximum húsz literes kannákban. Garázsban öt liter benzint szabad tárolni.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.
Sztárok
Majka csúnyán megalázta Curtist
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.