közélet

Menczer Tamás már megint békegalambnak hitte magát – majd harciasan beleállt az új baloldali csodagyerekbe

  • Szerző:nuus
  • 2024.04.16 | 12:35

A Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója kijelentette, a magyar kormány azonnali, feltétel nélküli tűzszünetet és béketárgyalásokat akar, hiszen a csatatéren nincs megoldás.

Nem küldünk katonákat és fegyvereket az ukrajnai háborúba, és a béke pártján állunk – hangsúlyozta Menczer Tamás, a Fidesz képviselője az Országgyűlésben. Kijelentette, a magyar kormány azonnali, feltétel nélküli tűzszünetet és béketárgyalásokat akar, hiszen a csatatéren nincs megoldás.

A volt államtitkár szerint a helyzetet súlyosbítják azonban a háborúpárti európai vezetők nyilatkozatai, amelyek katonák háborúba küldésének lehetőségét vetik fel. Ennél is súlyosabb, hogy a NATO most azt szervezi, hogyan tudja átvenni a fegyverszállítást, a katonák kiképzését, és erre 100 milliárd dollárt szánnak.

És ez volt az a pillanat, amikor a békegalamb szerepéből hirtelen harcias politikussá vált, és teljes erővel rugdalni kezdte verbálisan az ellenzéket. Véleménye szerint a magyar baloldal háborúpárti, hajlandó lenne magyar katonákat a háborúba küldeni. Erről közös miniszterelnök-jelöltjük, Márki-Zay Péter is világosan beszélt – idézte fel a 2022-es választási kampányt.

Ezután beakadt a lemez, és jött a jól megszokott lózung: dollárbaloldal, magyarellenesség és persze egy kis Magyar Péter. “Az új baloldali csodagyerek, Magyar Péter szintén háborúpárti politikus, noha nemrég próbált mosakodni a háborúval kapcsolatos álláspontja ügyében.

Ebben a szövegében nem írt arról, hogy azonnali tűzszünetet és béketárgyalásokat akar, hogy nem küldene fegyvereket és magyar katonákat az ukrajnai háborúba, arról ellenben írt, hogy szerinte nem számít a magyar álláspont. Ilyet csak egy igazi dollárbaloldali, háborúpárti politikus mond” – jegyezte meg Menczer.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló