Belföld

No Go zónává vált az Ezüsthegy Békásmegyeren

  • Szerző:nuus
  • 2024.06.04 | 15:28

Bűnözőktől félnek a helyeik az óbudai Ezüsthegyen. A terület elhanyagolt lett. Dzsumbúj, mondja egy kerületi politikus, Bús Balázs, polgármester-jelölt. 

A III. kerület Ezüsthegynek nevezett területe az utóbbi években teljesen elhanyagolttá vált, számos ingatlant feltörtek, elfoglaltak. Az önkormányzati telkeket, amelyeket korábban megműveltek, most hajléktalanok lakják és bizonyos bűnözői körök is megjelentek.

Bús Balázs
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Tények azt írja:  Óbuda-Békásmegyer korábbi polgármestere felé több megkeresés is érkezett a lakótelepen élőktől arról, hogy egyre több a hajléktalan Békásmegyeren. Sokan arra panaszkodtak, hogy nem mernek felmenni az ezüsthegyi területekre, az ott élők pedig napközben lejárnak a lakótelepre.

Korábban ez inkább Belső-Óbudára volt jellemző, Békásmegyeren számtalan fejlesztés valósult meg, megépült a piac, játszótereket, parkokat hoztunk létre. Az elmúlt öt évben azonban elindult egy folyamat, aminek, ha nem vetünk véget, akkor lepusztul minden, amit korábban felépítettünk

– hangsúlyozta Bús Balázs.

A Fidesz-KDNP III. kerületi polgármesterjelöltje szerint a Békásmegyer fölött kialakult helyzet az egykori ferencvárosi dzsumbujhoz hasonlítható.

Miután többen is jelezték, hogy tarthatatlan állapotok uralkodnak az Ezüsthegyen, felkerestem az érintett telkeket, ahol azt tapasztaltam, hogy a közszolgáltatások nem működnek, nyomós kútról veszik vizet, miközben gyerekek is élnek ott.

A területre nem jár családsegítő, nem foglalkozik az ott élőkkel a gyermekvédelem, nincs közterület-felügyelet vagy rendőr. Volt, aki úgy fogalmazott, ez Békásmegyer No Go Zónája  – fűzte hozzá Bús Balázs, majd emlékeztetett, hogy korábbi polgármesteri ciklusa alatt épült ki Békásmegyeren a térfigyelő kamerarendszer, amellyel többek között az autólopásokat is sikerült jelentős mértékben visszaszorítani.

Az elmúlt öt évben azonban a rendszer karbantartása elmaradt, sok már nem is működik, ezáltal a térfigyelőrendszer egyre kevésbé tudja betölteni azt a feladatát, hogy a bűnelkövetést visszatartsa, a bűncselekményeket detektálja, hogy azokra azonnal tudjon reagálni a közterület-felügyelet” – hangsúlyozta Bús Balázs.

A közterület-felügyelet nem látja el megfelelően a munkáját a kerületben és van egy olyan városvezetés, amelyik nem foglalkozik érdemben ezekkel a kérdéssekkel

– mondta a Fidesz-KDNP III. kerületi polgármesterjelöltje, aki szerint nagyon összetett feladat lesz az áldatlan állapotok felszámolása. A folyamatba be kell vonni a szociális szervezeteket, családsegítőket.

Elkerülhetetlen a rendteremtés kérdése. Ezt az értékes területet rehabilitálni kell. Úgy vélem, nagyon sok család örülne a lehetőségnek és gondozná ezeket a telkeket. Kitűnő lehetőség lehetne például a fiatalok számáram, tette hozzá Bús Balázs.

(via)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Lélek
Egyedülálló apa ismerkedne!
  • szerző:nuus
  • 2024. 05. 02.