Belföld

Hivatalos: új neve lesz a Velencei tónak

  • Szerző:nuus
  • 2022.08.18 | 18:18
  • trendindex: 27

Még augusztus első felében vettek nyilvántartásba Velencei tó néven egy 3,7196 hektáros, Gyékényesen található vízterületet.

Még mindig kettő Velencei nevű tó szerepel a Halgazdálkodási Szakrendszerben, de már nem sokáig, ugyanis beadták a névváltoztatási kérelmet, így hamarosan helyreállhat a világ rendje, írja a pecaverzum.hu. 

Még augusztus első felében vettek nyilvántartásba Velencei tó néven egy 3,7196 hektáros, Gyékényesen található vízterületet, amely víztérkódot is kapott (14-151-1-1), és bekerült már a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Halgazdálkodási Szakrendszerébe.

A Magyar Országos Horgász Szövetség szerint még viccnek is rossz a Velencei tó elnevezés

Dérer István, a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) főigazgatója augusztus első hetében kérte a nyilvántartó hatóságtól, hogy változtassák meg a nevet, mert sérti a névhasználati jogot. „Ez az elnevezés viccnek is rossz” – fogalmazott Dérer István.

A gyékényesi tó melletti terület a 60-as, 70-es években a környezeti viszonyok nyomán rendre víz alá került, ezért ragadt rá mocsaras tájra a Velence név – tudta meg a Bors Gyékényes és Környéke Horgász- és Szabadidő Egyesület elnökétől. Kóródi Zsolt elmondta, a tó tulajdonosa a település nemrégiben elhunyt polgármesterének a fia.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló