Belföld

Tragikus veszteség: elhunyt a magyar mentésügy egyik legnagyobb ikonja

  • Szerző:nuus
  • 2022.08.19 | 15:18

Életének 83. évében váratlanul elhunyt az Országos Mentőszolgálat történelmének egyik legjelentősebb főorvosa, dr. Szegeczky Dezső.

A mentőszolgálat szerint mindig kedves, rendkívül halk szavú mentőorvos a legkiemelkedőbb tudású szakemberek közé tartozik, akik valaha a mentőknél teljesítettek szolgálatot.
Fotó: Pixabay
Nem volt a mentésnek olyan szakterülete, melynek gyakorlatát ne ismerte és ne fejlesztette volna. A rendkívüli tudású orvos fiatalon került a mentőkhöz, így az elmúlt több, mint 50 év során jelentős mértékben alakította a helyszíni betegellátás fejlődését egész Magyarországon.
– mondták el.
Dr. Szegeczky Dezső évtizedekig a rohamkocsi-szolgálat egyik tartópillére, a napjainkban használt beavatkozások és eljárások egyik kifejlesztője volt. Induláskor elszánt harcosa volt a hazai légimentés megteremtésének és felépítésének.
Alapitója a hazai sürgősségi gyermekgyógyászatnak és a gyermekmentésnek, de az egyetemi- és egyéb szakoktatások legendás tanára is volt. A mosolygós szakember, aki 1963-tól 2013-ig tartó ötven éves szolgálata alatt megszámlálhatatlan életet mentett meg, köztük rengeteg gyermekét, leírhatatlan űrt hagy maga után a bajtársi közösségben, ahol generációk tanulhattak tőle.
Az Országos Mentőszolgálat saját halottjának tekinti a magyar mentésügy legendás ikonját. Isten veled Dezső bácsi!
-írták a közleményben.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Életmód
Tuti tipp a másnaposság ellen!
  • szerző:nuus
  • 2023. 01. 18.