Belföld

A polgármester jogalap nélkül tiltaná meg, hogy a Balatonba fürdőzzenek az emberek

  • Szerző:nuus
  • 2023.08.22 | 16:48

A jogszabály szerint, ahol táblával nem tiltják, ott kijelölt fürdőhely van

Annál a tízméteres parti sávnál akciózott a Párbeszéd-Zöldek, amit a 7 milliárd forint állami támogatással megsegített, márciusban átadott szántódi Balaland-komplexumnál alakítottak ki. A párt politikusai ott akartak strandolni, de kiderült se a polgármester, se az üzemeltető szerint nem lehetne ott fürdeni – írja a Telex.

Az üzemeltetőként bemutatkozó férfi elmondta a fürdőruhában érkező Tordai Bencének, hogy a területet nem lehet szabadstrandként kezelni. A férfi fel is hívta a település polgármesterét, Vizvári Attilát, aki elmondta, hogy

bár nyugodtan sétálgathatnak azon a szakaszon, de a terület nem kijelölt fürdőhely, így nem mehetnek be a vízbe.

Tordai Bence azzal védekezett, hogy a jogszabály szerint, ahol táblával nem tiltják, ott kijelölt fürdőhely van. A polgármester tartózkodott attól, hogy „ilyen jogi dolgokba belemenjen”, mert nem jogász. Ezzel Vizvári le is zárta a beszélgetést, mert ahogy fogalmazott „nem kívánok semmilyen egy-egy mondatomból kiragadott, különböző lapokban megjelent cikkeket látni”.

“Magyarországon be kell tartani a törvényeket, még akkor is, ha azt az ember haverjai hozzák” – gerillastrandoltak a Párbeszéd politikusai

Miután a Párbeszéd politikusai megkérdezték meddig tart az a bizonyos tíz méter, az üzemeltető csak annyit mondott: „Az mondjuk ott öt, az meg egy másik öt, körülbelül”. Hozzátette, hogy bárki bejöhet a kapun, mindenkit beengednek.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Sejtelmesen üzent Stana Alexandra
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.