Belföld

A Gazprom leállíthatja a Magyarországra tartó gázvezetékét is

  • Szerző:nuus
  • 2022.09.30 | 17:18

A bizonyos Török Áramlat az utolsó olyan jelentősebb hálózat, amely az unióba és Magyarországra is szállít orosz földgázt.

Miután az Északi Áramlat gázvezetékeken augusztus óta nem küld gázt Európába a Gazprom, a Magyarországra is futó ukrajnai Testvériség vezetékeknél pedig elszámolási viták miatt állítanák le a tranzitot, a Gazprom most a szankciókra hivatkozva a Török Áramlat elzárását is belengette – írja a Napi.hu.

A Gazprom azt is a héten jelentette be, hogy elszámolási vitája miatt az ukrán Naftogazzal az Ukrajnán keresztül futó tranzitot is leállíthatja. Ugyanis az oroszok nem fogadják el az ukrán hálózatüzemeltető és gázkereskedő érvelését arról, hogy kevesebb gázt szállítottak, ezért az ukránokbak kevesebbet is kell fizetniük.

Ha megtörténik a leállás, akkor egyedül a Török Áramlat felől, a Balkánon és Magyarországon át érkezne csak orosz földgáz. Viszont a Gazprom csütörtökön bejelentette, hogy a szankciók miatt nem képes elvégezni a szükséges javításokat és karbantartásokat a törökországi infrastruktúrán. Így ezek egy részét fel is függeszti.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.