Belföld

2600 járat is kieshet – Indul a sztrájk a Volánnál

  • Szerző:nuus
  • 2022.10.25 | 12:18

Akár 2-3 napos munkabeszüntetés is következhet, ha a szakszervezet nem tud megegyezni a vállalattal.

Országszerte több mint 2600 járat eshet ki a Volánbusz menetrendjéből a keddi figyelmeztető sztrájk alatt – írja a VG a vállalat által közölt sztrájkmenetrend alapján.

A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) által szervezett figyelmeztető sztrájk október 25-én délután 14:00 órától 16:00-ig tart. Országosan 25 városban 295 helyi járat maradhat ki. A vállalat a munkabeszüntetés alatt is biztosítja az elégséges szolgáltatásokat a jogszabályban foglaltaknak megfelelően.

Elektromos rollerrel szaggattam az aszfaltot, na de merre tart a mikro-mobilitás? Nézz bele legújabb videónkba!

Ez a a menetrendben szereplő járatok 66 százalékát jelenti, tehát a két órában normál esetben mintegy 7600 busz szállít utasokat, amiből 2600 jármű parkolna. Mint a Volánbusz közölte, ha az érintett járat autóbusz-vezetője felveszi a munkát, a felsorolt járatok is közlekednek.

Amennyiben a 2600 járat legalább fele valóban nem szállít utasokat, akkor a sztrájkot sikeresnek ítélik meg, és további, még inkább húsbavágóbb akciók következhetnek: ha nemsikerül megállapodni a szakszervezet követeléseiről, 2-3 napos sztrájk is jöhet.

A Volánbusz szerint a munkáltató minden igyekezete ellenére eddig nem vezettek eredményre az előzetes egyeztetések.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Nők
Ha jó a parfüm, jobb lesz a szex is?
  • szerző:nuus
  • 2024. 06. 27.