Budapest

Csúcson a homofób dili: szélsőjobbos aktivisták megszentelték az Auróra épületét – VIDEÓ

  • Szerző:nuus
  • 2020.08.21 | 09:18

Az idei Pride több eseményének is otthont adó Auróra kocsmához és közösségi térhez tegnap érkezett ki több melegellenes aktivista.

Zajlik idén is a Pride, ezúttal a koronavírus miatt több, kisebb rendezvényre fókuszálva a felvonulás helyett. Egy ilyet tartottak tegnap a józsefvárosi Auróra kocsmában, amit már korábban is számtalanszor célba vettek ezért szélsőjobbos aktivisták, tavaly például Budaházy György balhézott itt egy hosszabbat.

Az idén sem maradhatott el a kötelező performansz: hétfő este folyamán több jobber is feltűnt a kocsmánál, ahol az esemény zajlott, mondván, hogy “beülnének kávézni.” A szervezők és a személyzet azonban nem engedték be a kocsma területére a társaságot, akik ezután homofób uszításba kezdtek az utcán, majd az este csúcspontjaként megszentelték (vagy megáldották, nem tudom, hogy van-e különbség) a kocsma épületét.

A Táncsics – Radikális Balpárt mozgalom szerint a helyszínen volt “a Budaházy testvérpár, egy ismert szélsőjobboldali budapesti szórakozóhelytulajdonos és ügyvédjük.”

Szerencsére a hatalmas hitéleti hadműveletről videó is készült, amit alább lehet megnézni:

Nagyobb összezördülés nem történt, tettlegességig nem fajult a dolog – a helyszínt a rendőrség is biztosította.

Aki pedig ezentúl megszentelt/megáldott helyszínen szeretne piálni vagy Pride-ozni, az már végre a nyolckerben is megteheti ezt.

Kép: Google Maps


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.