Időjárás

Letarolta Magyarországot a mediterrán ciklon:

  • Szerző:nuus
  • 2023.01.10 | 13:48

Devecseren 50,6 milliméter csapadék hullott 24 óra alatt, a Kab-hegyen pedig 101,5 kilométer/órás szélesebességet mértek.

Vasvár térségében a 74-es főúton egy autóra dőlt rá a fa, Mecseknádasdnál a 6-os főúton dőlt ki fa, amely akadályozza a forgalmat. Zalában több úton is forgalomkorlátozásra kell készülni a fakidőlések miatt.

(kép: Pixabay)

Több helyszínen is fakidőlések okoznak forgalomkorlátozást Magyarországon – közölte az Útinform kedd reggel a honlapján az MTI híre szerint. Fa dőlt egy autóra a 74-es főúton, Vasvár térségében, majd további három autó a sérült járműnek ütközött. A műszaki mentés és a helyszínelés idejére a fél útpályát lezárták. Kidőlt egy fa a 6-os főúton is Mecseknádasdnál, emiatt Pécs felé egy sávot lezártak.

A Kab-hegyen pedig 101,5 kilométer/órás szélesebességet mértek.

Kedd reggelig a legtöbb eső a Dunántúli-középhegységben, a Balaton és a Velencei-tó környékén esett, a Veszprém megyei Devecseren 50,6 milliméter csapadék hullott 24 óra alatt – írta az MTI híre szerint az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a közösségi oldalán, jelezve: egy mediterrán ciklon alakítja az ország időjárását, amelynek hatására nagy területen gyűlik össze kiadós mennyiségű csapadék.

Közölték azt is, hogy Zala vármegyében az erős, viharos széllökések és a fakidőlések miatt korlátozásra kell készülni a Zalaapátit Zalabérrel összekötő úton, Zalacsány térségében, valamint Pusztaszentlászló és Pusztamagyaród között a 21-es kilométer közelében.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló