Utazás

Dubai igazi luxusszálloda-paradicsom – Ezek a város legdrágább hotel szobái

  • Szerző:nuus
  • 2024.07.05 | 17:34

Ahol a luxusszálloda nem ritkaság, hanem egymást érő épületek sokasága: ez Dubai. A legdrágább lakosztályok egyikében majdnem 8 millió forint egy éjszaka.

Dubai, az arany városa nem véletlenül híres a fényűzésről és a csillogásról: több mint 150 luxusszálloda található itt, amelyek a pompát testesítik meg. Az utazók, akik nem sajnálják a pénzt a kényelemért, számos kivételes szálláshely közül választhatnak – írja a CNN Travel.

Ha azonban a legjobbat, a pénzt nem kímélő, kivételes élményeket keresed, néhány dubaji luxusszálloda extravagáns lakosztályokat, penthouse-okat és exkluzív villákat kínál. Ezek mind a város, sőt a világ legdrágább hotelszobái közé tartoznak, akár 36 millió forintos éjszakánkénti áron.

Ez a luxusszálloda 1,3 millió forint éjszakánként: A Royal Malakiya Villa a Jumeirah Dar Al Masyaf üdülőhelyen

A Royal Malakiya Villa az igazi belső-külső élettér. Az alsó szinten tágas, arab ihletésű nappalik, étkező és több lounge terület nyílik egy békés teraszra, ahol egy privát merülőmedence található. Az emeleten mindkét hálószoba nagy terasszal rendelkezik, ahonnan a resort kertjeire és vízi útvonalaira nyílik kilátás. A tetőn helyet kapott egy étkező, pihenősarok és napozóterasz is. A vendégek itt privát komornyik szolgáltatást, dedikált csónakkikötőt és hozzáférést is kapnak a resort privát tengerpartjához.

luxusszálloda
Forrás: Jumeirah Dar Al Masyaf

3,2 millió forinttól éjszakánként: A Grand Atlantis Suite, a The Palm luxusszállodában

Az Atlantis, a The Palm luxusszálloda víz alatti lakosztálya talán a legismertebb, de a Grand Atlantis Suite, a hotel legnagyobb lakosztálya, 429 négyzetméteres területtel, még emeltebb élményt nyújt. A luxusszálloda lakosztály privát bejáratát két óriási halfarok-szökőkút díszíti, és a terasza három oldalon fut körbe, kilátással a Palm szigetre és az Arab-öbölre. A vendégek komornyik szolgáltatást és 22 karátos arany felszereléseket élvezhetnek, és használhatják a kültéri pezsgőfürdőt vagy jakuzzit. Az ár tartalmazza a reptéri transzfereket, a napi belépést az Aquaventure Víziparkba. Illetve hozzáférést kapnak a hotel exkluzív Imperial Club-jához (amely reggelit, délutáni teát és naplemente happy hour-t kínál) és a privát strandhoz.

luxusszálloda
Forrás: Atlantis, The Palm

4,9 millió forinttól éjszakánként: A Marina Royal Suite a Lana szállodában

Ez a két hálószobás lakosztály büszkélkedhet Dubai egyik legirigyeltebb kilátásával: a Burj Khalifa felé néz. Az elsődleges fürdőszoba, ahol egy kád áll az ablak mellett, a híres belvárosi égboltot fürkészi. A lakosztály privát terasza majdnem az egész lakosztály hosszában elnyúlik, és több szórakoztató helyiséget is magában foglal. Beleértve egy társalgót, étkezőt és privát konyhát. A hotel otthont ad a város egyik dedikált pezsgőbárjának és az Egyesült Arab Emírségek első Dior spa-jának is, így a drága ízlésű vendégek jól érezhetik magukat.

luxusszálloda
Forrás: The Lana/Dorchester Collection

7,4 millió forinttól éjszakánként: A Royal Penthouse a Mandarin Oriental Jumeira szállodában

A frissen felújított, 850 négyzetméteres Royal Penthouse luxusát már a privát liftből kilépve érezheti az ember. A padlótól a mennyezetig érő ablakok minden szögletből tengerre néző kilátást kínálnak a háló- és nappaliból. Sőt, a privát tetőteraszon saját 7 méteres úszómedence csábít panorámás kilátással az Arab-öbölre. A süllyesztett kültéri tűzrakóhely, a 16 fős étkező egy séfkonyhával és egy privát edzőterem mind részei az exkluzív élménynek.

luxusszálloda
Forrás: Mandarin Oriental Jumeira, Dubai

Olvass még több utazással kapcsolatos cikket az Utazás rovatunkban!

(via)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló