Sztárok

Éhségsztrájkba kezd Bakács Tibor a Parlamentnél

  • Szerző:nuus
  • 2024.03.01 | 20:20

Jegy nélkül utazott a buszon a Megasztár egykori ítésze, Bakács Tibor. Sokba került neki a bliccelés, ezért így tiltakozik a pénzbírságok ellen.

Bakács Tibor “Settenkedő”, a Megasztár egykori zsűritagja ismét összeütközésbe került a törvénnyel. Habár karrierjét derékba törte a sok évvel ezelőtti lopási ügye, Bakács most újabb zűrbe keveredett, kálváriáját a Facebook-oldalán tette közzé. Egyebek között elmondta, elege van abból, hogy egyetlen bliccelés miatt –  jegy nélkül utazott a buszon, és az ellenőr elkapta -, végrehajtók sanyargatják, és lassan több százezer forintot kell fizetnie ezért a “bűncselekményért”.

Anélkül, hogy pálcát törnénk felette, kézenfekvő több kérdés is: miért nem vett jegyet, illetve miért nem fizette be a bírságot? Hiszen három munkanapon belül 12 ezer forint, harminc napon belül pedig 25 ezer forint befizetésével megúszhatta volna azt, hogy félmillióba kerüljön egyetlen kis szabálysértés.

Bakács, elmondása szerint a hatszázezer forintos bírságot kiegyenlítette, de némileg érthető módon elege lett, amikor újabb végrehajtási eljárás indult ellene.

Bakács Tibornak sokba került a bliccelés Fotó: nuus.hu

Válaszlépése pedig az, hogy elhatározta, a Parlamenttel szemben ücsörögve éhségsztrájkba kezd, ezt a tervét facebookos posztban tette közzé:

“Drága macinkók. Valószinűen utoljára szólok hozzátok.
Alea acta est
Az előzmények röviden. Korábban Schadl György végrehajtó irodája 3 buszjegy miatt levett hatszázezer forinttal, vagyis a börtönben ülő bűnöző még akkor is gyarapodott, amikor már az ügyészség is azt gondolta, hogy ez nem jogszerű.
Akkor megkerestem Schiffert, beszéltem Majtényivel s másokkal is, hogy szeretném ezt megtámadni, de hamar kiderült, hogy a törvényt kéne megváltoztatni, ezt magán személyként nem tudom elérni. Belenyugodtam.
De a sztori folytatódik. Egy depóban 310 ezer forinttért dolgozom, ez annyira kevés, hogy általában piritóst eszem vajjal s parizerrel, hozzá ásványvizet iszom.
Pár hónapja újra lecsapott rám a végrehajtás valamelyik pribékje, s megint levettek 200 ezerrel egy buszjegy miatt. Az iratból nem derül ki, mikor blicceltem, hány éve stb. Még ezt is befizettem, mert azt gondoltam, egyszer úgy is vége lesz.
Hát nem. A mai fizetésemből megint levették az egy harmadát.
Sun Ce írja valahol, az ellenségedet ne szorítsd sarokba, mert akkor nincs más lehetősége, mint az, hogy halálosan visszatámad.
Úgy döntöttem, hogy hétfőtől a Parlamenttel szemben éhségsztrájkba kezdek – nem valamiféle nevetséges Gyurcsány szinjáték lesz – nem fogok sem enni, sem inni, addig, amíg nem változtatják meg a bírósági végrehajtási törvényt, mert erkölcstelen, aránytalan, precedens nélküli a magyar jogtörténetben, ha nem, akkor meghalok, s mondom nektek boldogan, mert ez már nem élet, hanem lélekölő nyomorúság.
Valószínűen majd erőszakoskodni fognak velem, esetleg pszichiátriai kezelés alá vetnek, ezt csak azért mondom, mert nagyon hamar beindul a megafon, hogy bebizonyítsa, hogy hülye vagyok, voltam, mindig is. Régi kádári trükk. Tolvajnak tolvaj vagyok, de nem hülye.
Nekem, csak elegem van ebből az életből, ahol minden erőmmel dolgozom, hogy fenntartsam magam, létminimum szinten vegetáljak, de erre nem adnak esélyt. Tudom, hogy rengeteg emberrel történik ez ebben a hazában, az ok, extra profit, a mohóság. Kész vagyok a halálra, Isten látja a lelkem.”


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló