Sztárok

Hogy rohan az idő! Életműdíjat kap Nicole Kidman!

  • Szerző:nuus
  • 2024.04.22 | 17:15

Első hallásra szinte hihetetlennek tűnik a hír, hogy életműdíjjal tünteti ki Nicole Kidman Oscar-díjas színésznőt az Amerikai Filmintézet (AFI). A színésznő ugyanis még mindig csinos és fiatalos – pedig már 57 éves.

A Moulin Rouge sztárja lesz az első ausztrál színész, aki elnyeri ezt az elismerést – írta meg a Magyar Nemzet. A színésznőt a Los Angeles-i Dolby Színházban, április 27-én tartandó díjátadó gálán mások mellett korábbi díjazottak, Meryl Streep, Tom Hanks és Robert De Niro is köszöntik majd.

Nicole Kidman a 49. díjazott, akit az AFI életműdíjával jutalmaznak kiemelkedő pályafutásáért. A díjat eredetileg tavaly nyáron adták volna át, de akkor a gálát elhalasztották a hollywoodi forgatókönyvírók és színészek sztrájkja miatt.

Kidmant öt alkalommal jelölték Oscar-díjra, amit végül Az órák című filmért kapott meg 2003-ban. Pályafutása alatt elnyerte Ausztrália legrangosabb elismerését az Ausztrália Rendjének rendtagja (COA) kitüntetéssel, de Bafta- és Emmy-díjat is kapott, és hat alkalommal vehette át a Golden Globe-díjat. 2017-ben a 70. cannes-i filmfesztivál jubileumi díját is megkapta.

Kidman csaknem két évtizede az ENSZ női egyenlőséggel foglalkozó szervezete, a UN Women jószolgálati nagykövete, és férjével, Keith Urban zenésszel együtt az évek során milliókat segített összegyűjteni a Stanford Női Rákközpontja számára.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló