Bulvár

Muszlim kendős emojikat tervezett egy Németországban élő szaúdi tinédzser

  • Szerző:nuus
  • 2016.09.14 | 14:20

A Reddit egyik alapítója is támogatja, hogy az emojikat engedélyező szervezet vezessen be fejkendős embereket ábrázoló figurákat. Az ötlet egy 15 éves Németországban élő muzulmán lánytól származik.

Az egész egy WhatsApp-csevegéssel indult. A 15 éves, Németországban élő, szaúdi származású Rayouf Alhumedhi és barátai cseteltek. Mindenki talált magának egy jó kis emojit, csak ő nem. Az emoji egy mosolygós emberi arcot ábrázoló rajz, a netes csevegések résztvevői személyiségüket azonosító profilképként is használják. Rayouf olyan emojit szeretett volna magának, ami egy nőt ábrázol, hidzsábban, azaz a muzulmán nők jellegzetes fejkendőjében. Ilyet nem talált, úgyhogy nem sokkal később tervezett párat. Így néznek ki a leendő muszlim emojik.

 

A rajzok most az egyes emojikat engedélyező non-profit szervezet, az Unicode Consortium előtt vannak, és engedélyezésre várnak. Az új, muszlim emojik bevezetése mellett olyan nagyágyúk állnak ki, mint a világ legjobban pörgő nyilvános fórumának, a Redditnek egyik társalapítója.

Az emojikat egyébként a tinédzserek egy része gyakorlatilag képírásként is használja, szavakat, mondatokat helyettesítenek a sematikus figurákkal. Tavaly az “örömkönnyekben kitörő arc” emojit a szótárakat kiadó brit Oxford Dictionaries az év savának választotta.

(Via: The Washington Post)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló