Bulvár

Fellázadtak a nyugdíjasok Budapesten: Az egyik Lidlben csak az önkiszolgáló kasszák működnek

  • Szerző:nuus
  • 2022.11.10 | 17:48
  • trendindex: 3

A VI. kerületi Lövölde téri Lidl áruházban október 13. óta teszt jelleggel 10 automata mellett csak egy hagyományos pénztár működik.

A boltba járó idősebbek ráadásul arról számoltak be, hogy sok esetben kizárólag az automaták működnek, ami gondot okoz nekik fizetéskor.

Több szépkorú terézvárosi lakos jelezte felénk, hogy a Lövölde téri Lidl áruházban már csak automata pénztárak üzemelnek, amelyek nagy kihívást jelentenek az idős, sok esetben még bankkártyával sem rendelkező vásárlók számára.

– írta Facebook oldalán Dr. Beleznay Zsuzsanna.

Soproni Tamás, a kerület polgármestere arról számolt be, hogy az önkormányzat nevében Szász Károly idősügyi tanácsnok és Beleznay egyeztetett a Lidllel. Arra kérték a vezetést, vegyék figyelembe, hogy sok idős környékbelinek ez a bolt az egyetlen bevásárlási lehetősége. Legalább egy valódi, hagyományos kassza telepítését kérik.

A Lidl ígéretet tett a körülmények kivizsgálásra.

A Pénzcentrum megkereste az üzletet, hogy kiderítsék „valóban klasszikus kassza és kasszás nélkül üzemel-e a Lövölde téri üzlet”. A Lidl vezetése elmondta, a vásárlói igényeket szem előtt tartva döntött úgy, hogy a hagyományos kasszerendszerek mellé bevezeti az önkiszolgáló megoldást.

A Lidl vizsgálja annak a lehetőségét, hogy a jövőben mely áruházak estén lehetséges a hagyományos mellett önkiszolgáló kasszák telepítése

– nyilatkozta a Lidl a Pénzcentrumnak, hozzátéve, az üzletekben az önkiszolgáló kasszák mellett általában 4-5 munkatárs segíti a vásárlókat a gyorsabb haladásban.

A vállalat figyelemmel követi a vásárlói visszajelzéseket, melynek függvényében felülvizsgálja döntését, és amennyiben úgy ítéli meg, megteszi a hagyományos kasszák visszaállításához szükséges lépéseket

– írja a Lidl, de azt is elmondta, az új kasszák bevezetése a dolgozói létszámot semmilyen formában nem befolyásolja.

Forrás: 444


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.