Bűnügy

Új útvonalon ömlik a kokain Európába

  • Szerző:nuus
  • 2021.10.07 | 14:48

A 105 millió euró értékű kábítószert egy kakaóval megrakott konténerben találták. A Kolumbiából származó port csütörtökön reggel megsemmisítik.

Pár nappal ezelőtt 1,4 tonna kokaint foglaltak le a hatóságok Rotterdam kikötőjében, ami messze nem a legnagyobb fogás, viszont jól jelzi, hogy Hollandia – Belgium mellett – az európai kokaincsempészet elsődleges csomópontjává válik.

123rf

Az ügyészség rotterdami irodája elárulta, hogy a szállítmányt egy franciaországi cégnek szánták. Egyelőre még nem tartóztattak le senkit.

Az 1,4 tonna semmi ahhoz képest a 4 tonnányi áruhoz képest, amelyet szeptemberben találtak és Suriname-ból feladott faszállítmányban. Szintén jól mutatja a probléma nagyságát, hogy Rotterdam kikötőjében csak júliusban 11 tonna kokaint foglaltak le a hatóságok. Mindez alátámasztja az Europol korábbi közlését, miszerint a kokain immár Hollandián és Belgiumon keresztül jut be Európába.

Mindezt a holland politika is érzékeli, Mark Rutte miniszterelnök nemrég az alkalmi kábítószer-fogyasztók elleni fellépést szorgalmazta mondván, hogy felpörgetik a kontinens keresletét. A holland kormány több száz millió eurót költ a szervezett bűnözés, azon belül is a kábítószer-csempészet elleni küzdelemre.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.