Bűnügy

Legendás magyar ex-vadászpilóta csempészte a drogot Írországba – Megnevezték az elkövetőket

  • Szerző:nuus
  • 2023.12.05 | 11:48

Megnevezték a két magyar férfit, akiket elkaptak az óriási heroinszállítmánnyal.

Megnevezték azt a két magyar férfit, akit 8 millió euró (kábé 3 milliárd forint) értékű heroin társaságában fogtak el múlt hét pénteken Írországban – írja a HVG.

Fotó: Pixabay

Az ír rendőrség szerint ők az egyik legfontosabb európai kábítószer-kereskedő szervezethez, a Kinahan-klánhoz tartoznak. Az ügyben érintett bűnszervezetet egyébként Európa egyik legismertebb csúcsbűnözője, Christy Kinahan irányítja.

A két magyar így:

a repülős körökben ismert nyugalmazott vadászpilóta, a 62 éves N. Zoltán; és a 49 éves A. Ignác.

Lapértesülések szerint N. Zoltán a rendőröknek azt mondta: ő úgy tudta, hogy nem drogot, hanem mikrochipeket szállítottak a repülőgépen. A. Ignác viszont azt vallotta, hogy kényszerítették, hogy részt vegyen az akcióban és csak a családja védelme érdekében ment bele az egészbe.

62 éves N. Zoltán nyugdíjas őrnagy igazi legendának számít a magyar vadászpilóták között. Ő volt ugyanis az, aki délszláv háború idején,1994 júliusában befogott és a magyar légtér elhagyására kényszerített egy szerb MIG-21-est. Ez akkoriban történt, amikor rendszeresek voltak a horvátokat támadó szerb gépek által elkövetett légtérsértések. Ezután léptették elő őrnaggyá, az elfogásról még egy festmény is készült. N. Zoltán azóta is aktívan nyilatkozgat a sajtóban.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló