Celeb

15 sztár 15 kedvenc étele, amivel le lehet venni őket a lábukról

  • Szerző:nuus
  • 2023.05.08 | 09:18

Ki hinné, hogy a hollywoodi sztárok közül sokan olyan egyszerű dolgokat esznek, amik a magyar konyhákban is gyakran megfordulnak? No, persze nem mindenki.

Sophia Loren – A tökéletes paradicsomos spagetti

A világhírű olasz színésznő, imád családjának főzni, pont mint egy igazi olasz mamma. Számos szakácskönyve jelent már meg világszerte. Így bátran bízhatjuk rá magunkat, ha a tökéletes paradicsomszószról van szó.

Meryl Streep – Lekváros linzer

Annak ellenére, hogy az Oscar-díjas színésznő igencsak hitelesen alakította Julia Childot, az amerikaik főzőnagyasszonyát, a való életben próbálja megúszni a főzéssel kapcsolatos otthoni teendőket. Azért neki is van pár bevált receptje, ilyen ez az illatozó lekváros linzer is.

Tom Cruise – Avokádós saláta

Tom Cruise nagyon szeret enni, az olasz konyha rabja. Kedvence a spagetti carbonara és a fagyi. Szerencsére a mediterrán receptek bővelkednek zöldségfélékben is, így a hollywoodi világsztárnak nem kell aggódnia a kilók miatt. Egyik nagy favoritja, ez a zöldfűszeres, avokádós saláta.

Katalin hercegné – Tejkaramellás pudding

Az angol hercegi pár szeret maga főzni a hétköznapokban. Kolbászt készítenek, lekvárt főznek be és elkészítik a vacsorát is. Kate egyik kedvence ez a ragacsos, karamellás süti, amit már biztosan maga is ezerszer elkészített.

Justin Timberlake – Áfonyás keksz

Nemrégiben a nagyközönség számára is felfedte titkát az énekes-sztár: imád sütiket sütni. Először csak leendő feleségével múlatták az időt a konyhában romantikázva, majd hogy várandós párja kedvében járjon, egymagában is főzésre adta a fejét Justin. Legendásak a kekszei, melyek egytől egyig a nagyi receptjei és útmutatásai alapján készülnek.

Drew Barrymore – Amerikai csokis palacsinta

Annak ellenére, hogy az E.T valamikori gyereksztárja, mára már gondoskodó családanya, és nagyon odafigyel, hogy mit ad csemetéinek, ez a tipikus, egészségesnek éppenséggel nem mondható, amerikai desszert az egyik nagy kedvence. Na azért van benne pár olyan egészségtudatos csavar is, mint a cirokliszt, barna rizsliszt és a cukrozatlan mandulatej.

Gerard Depardieu – Tonhal rókagombával

A francia színész közismerten nagy gourmet, immáron a francia konyha nagykövete a világon, hiszen szakácskönyvében megjelent receptjeivel, sokak számára tette elérhetővé nemzete ételeit. A rókagombás tonhal pontosan ilyen kifinomult franciás fogás.

Teri Hatcher – Amerikai almás pite

Teri Hatcher már egészen tinédzser kora óta otthonosan mozog a konyhában, de mint egy jó pap, ő is holtig tanul. Nemrég még egy főzőiskolába is beiratkozott, hogy újabb recepteket és konyhatechnikai fogásokat sajátítson el. Lehet, hogy a tökéletes almás pite receptjét is itt sikerült ellesnie?

Daniel Craig – Vesper Martini

Most már bármit csinálhat a sármos brit színész, neve örökké a 007-es ügynök megformálása miatt lesz közismert. Íme tehát a nem túl bonyolult recept, ami a karakter megformálásához elengedhetetlené vált immár: “Rázva, nem keverve”.

Amy Adams – Paradicsomos bruschetta

A Julie & Julia sztárja fejest ugrott a főzés tudományába azzal, hogy elvállalta egy gasztroblogger szerepének megformálását, amikről kiderült, hogy nem is olyan egyszerű feladat. Az alapvető háziasszonyi ismeretekkel rendelkező Amy konyhai hozzáállását is alapjaiban rengette meg a film. A filmbeli kedvenc bruschettáját, mi is szívesen elkészítenénk egy könnyű nyári estén.

Scarlett Johansson – Frittata

Az amerikai filmcsillag, Woody Allen múzsája, imád a konyhában szorgoskodni. Scarlett szerint nincs is jobb terápiás levezetése egy stresszes napnak, mint a főzés: egyedül a konyhában, kellemes zenére, egy pohár bor mellett megalkotni az aznapi vacsorát. Felbecsülhetetlen. A család nagy kedvence, mikor a színésznő a frittata elkészítésére kap ihletet.

David Beckham – Milánói sáfrányos rizottó

Victoria Beckham férje, nem csak a futballpályán, hanem a konyhában is jeleskedik. Az AC Milan-nál töltött évek alatt egy profi szakácsképző iskolát is elvégzett, így házi készítésű tésztákkal kényezteti gyermekeit. A sáfrányos rizottó receptjét oly sokan lájkolták az egyik közösségi portálon, hogy Beckham végül kénytelen volt megosztani a receptet rajongóival is.

Eva Longoria – Pikáns tortillaleves

A Született feleségek c. amerikai sorozat Gabriellje, a valóságban igencsak házias, szeret főzni és gondoskodni családtagjairól. A családi recepteket és külföldi útjai során szerzett kulináris tapasztalatokat összegyűjtve szakácskönyv megírására is vetemedett. Ebben egyik nagy kedvencét, a pikáns tortillaleves receptjét is megtaláljuk.

Julia Roberts – Bucatini all’amatriciana

Az Ízek, imák, szerelmek c. film sztárja a való életben is nagyon szeret enni. Szereti az otthon elkészített ételeket, melyekhez az alapanyagokat saját kis kertjéből szerzi be. Gyermekeit is a slow food szellemében neveli, akik lelkes gondozói a malibui konyhakertnek. Most Julia egyik filmbeli kedvenc olasz fogásának receptjét hoztuk el.

Matthew Mcconaughey – Sörös csirke

Az Oscar díjas színész nem csak a filmvásznon, hanem a konyhában is remekül alakít. Sok időt tölt ott, főleg mióta két gyermek édesapja és fontosak számára is az otthon elköltött közös étkezések. Nemrég a kedvenc sörös csirke receptjét osztotta meg rajongóival.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló