Celeb

Emma Thompson több filmszerepet szeretne az idősebb színésznők számára

  • Szerző:nuus
  • 2018.08.17 | 10:16

A színésznő most 59 éves, és elég jól tartja magát, szerepeket is kap eleget, de talán nincs ezzel így minden idős és idősödő színésznő. Sőt, a korosabb férfiszínészek is lehet, sőt inkább biztos, hogy jobban állnak, mint kortársnőik.

Fotó: Anthony Harvey (AFP PHOTO).

Épp most volt a premierje az Oscar-díjas színésznő új filmjének, aminek The Children Act a címe. Ebben egy bírónőt alakít, a családi ügyek bíróságának vezetőjét, akinek mind szakmai, mind magánéleti fronton komoly gondjai akadnak.

A színésznő a film premierjén több dologról is beszélt, elsősorban is saját szerepéről, amiben az izgatta legjobban, hogy egy „férfias” hatalommal rendelkező, erős nőt alakíthatott:

Ritkán látni bírónőket egy filmben, pláne főszerepben. Ha azt hallod, bíró, azonnal egy férfi képe fog beugrani.

Ennek kapcsán tért ki arra, hogy az idősebb színésznők számára egyszerűen elfogynak a szerepek. Bár most jobb a helyzet, mint régebben, és ezért lehet reménykedni a szebb jövőben. Persze az ideálistól még mindig távol állunk, vagy nem elég közel, pláne, hogy a hasonló korú férfikollégáik sokkal kedvezőbb helyzetben vannak ebből a szempontból. Emma Thompson reméli, hogy hogy nem fogynak el a szerepek, a jó szerepek az idősebb színésznők számára sem.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló