Celeb

Hugh Jackman, a szelíd ragadozó: 49 éves lett a Farkas!

  • Szerző:nuus
  • 2017.10.12 | 16:19

A szép szál ausztrál színész, nemcsak napjaink egy legtehetségesebb mozisztárja, hanem az egyik legsármosabb is. És ha ennyi nem lenne elég: állítólag nagyon jó fej is, közvetlen, barátságos és még a humora is rendben van. A családját pedig imádja.

Hugh Jackman Londonban. Fotó: Gareth Cattermole/Getty Images.

Hugh Jackman azon filmsztárok egyike, akiért bátran és büszkén rajonghat nő és férfi egyaránt, akár még egy szerelmespár is. Mindketten a megbízható, erős férfit látják benne, csak a nők azt, akit akarnak, a férfiak meg azt, akik lenni szeretnének. Ha úgy tetszik, Jackman találkozik össze női és férfi vágykép, ami igazán irigylésre méltó pozíció.

Jackman, aki ma kezdi el 40-es éveinek utolsó szakaszát, tetőtől-talpig férfi, ám mégsem marcona igazságbajnoka akcióhősként vagy romantikus filmek szívhercegeként kezdte és alapozta meg pályafutását, hanem táncos-énekes musicalszínészként. Ausztráliában és Londonban szép sikereket könyvelhetett el magának e téren, miközben tévés karriert is épített (de nemcsak mint színész, hanem mint producer is). Ekkor, 1995-ben ismerkedett össze feleségével, a nála 12 évvel idősebb Deborra lee-Furness-szel, akivel a Correlli című sorozatban játszott együtt. Korkülönbség ide vagy oda, a két ember nagyon passzolt egymáshoz, így egy évvel később össze is házasodtak – és azóta is együtt vannak, nagy egyetértésben és boldogságban nevelik két örökbefogadott gyermeküket.

Hollywood az ezredfordulón fedezte fel magának a jó vágású színészt. Jackman 2000-ben a legelső X-Men filmben mutatkozott be mint Logan, a Farkas, akinek a szerepét ezt követően még nyolc alkalommal játszotta el, utoljára épp idén a Logan című moziban. Az elmúlt 17 évben teljesen összenőtt a szereppel, mindenki szinte csak arra emlékszik, ha elhangzik a színész neve, nem hiába lett már elege belőle. Pedig Jackman sokkal jobb színész, minthogy csak és kizárólag akciófilmek szereplője legyen, s ezt időnként remek filmekben bizonyítja is. Gyorsan tegyük hozzá, hogy legutóbb meglepő módon épp a Farkas kapcsán, a Loganben, ami a toronymagasan a legjobb, legérettebb és legértelmesebb film, ami az X-Men univerzumban eddig elkészült.

Mi bírtuk már a habkönnyű Kate & Leopoldban is az időutazó hősszerelmes szerepében, de még Van Helsingként is. Az igazán jó, komoly szerepek viszont csak ezután következtek, amit mind jó nevű, izgalmas rendezők hoztak meg számára. 2006-ban mindjárt hárman is jelentkeztek érte. Christopher Nolan nyitotta a sort (A tökéletes trükk), aztán Darren Aronofsky jött (A forrás), végül a veterán Woody Allen (Füles), akinél a színész végre a humorát is megcsillogtathatta. Feltétlenül említést érdemel még a kanadai Denis Villeneuve 2013-as filmje, a Fogságban éppúgy, mint Jackman vicces-ötletes cameója az Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni-ban.

Mint említettük, akármilyen meglepő is, de Hugh Jackman eredetileg táncos-énekes színész, aki gyakran szerepel musicalekben, és már nemcsak a színpadon, hanem a filmvásznon is, a sort a Nyomorultak nyitotta meg. (Amikor nálunk forgatott reklámfilmet, abban is be kellett vetnie híresen jó tánctudását.) De ha az ember ránéz a készülőben lévő filmjeire, ott is azt látja, hogy a munka különböző fázisaiban lévő három filmből kettő musical, vagy legalábbis zenés-táncos, amiben a szereplők is dalra fakadnak időnként. Úgyhogy miután letette Jackman az akciózást, így 50 felé visszakanyarodott a kaptafához, és újra táncol meg énekel.

De azért nem kell pánikba esni azoknak sem, akik kiütést kapnak a musicalektől és a komoly színész Jackmant szeretik inkább. The Front Runner címmel egy politikai komédia is vár még ránk tőle. A film egy megtörtént esetet dolgoz fel a 80-as évekből. Jason Reitman mozijában Jackman azt a Gary Hart demokrata politikust alakítja, aki a 1988-as elnökválasztás demokrata favoritja volt egészen addig, amíg szexbotrányba nem keveredett. MI is inkább ezt várjuk izgatottan, s nem a két musicalt.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló