II. Erzsébet

Vilmos és Harry egymás mellett: újra egységben vagy ez csak kötelesség?

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2022.09.12 | 07:18

Elindult vasárnap a II. Erzsébet királynő koporsóját szállító és kísérő járműkonvoj a királyi család nyári rezidenciájáról, a skóciai Balmoral kastélyából, Vilmos és Harry is ott van.

Ezzel több mint egyheti búcsúszertartás-sorozat vette kezdetét, amelynek végső aktusaként szeptember 19-én, a London nyugati határában fekvő Windsorban helyezik végső nyugalomra a volt uralkodót.

A koporsó – amelyet jelenleg a királyi család Skóciában használatos lobogója, a Scottish Royal Standard és Skóciában honos virágok borítanak – vasárnap késő délután, hosszú, Aberdeen és Dundee városait is érintő, csaknem 300 kilométeres, hatórás út után érkezik meg a brit uralkodók hivatalos skóciai rezidenciájára, az edinburghi Holyroodhouse-palotába. Innen hétfőn átviszik a skót főváros St. Giles székesegyházába, ahol 24 órára felravatalozzák. A koporsót kedden szállítják repülőgéppel Edinburghból Londonba, a néhai uralkodó egyetlen leánya, Anna hercegnő kíséretében.

Az egyik első fotón látszik Vilmos és Katalin, valamint Harry és Meghan is. Sokan megörültek, hogy az elhidegült testvérek újra egymás mellett vannak, de a testbeszéd távolságtartásról árulkodik, alighanem csak kötelességüket teljesítik.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Daily Mail (@dailymail) által megosztott bejegyzés


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.