Sztárok

46 év után mutatják be az Aretha Franklinről szóló dokumentumfilmet

  • Szerző:nuus
  • 2018.11.06 | 14:47

Jogi problémák miatt nem mutatták be sehol az elmúlt fél évszázadban.

Több mint 46 évvel a leforgatása után végre bemutatják Aretha Franklin Amazing Grace című 1972-es koncertfilmjét. A film november közepén debütál majd egy New York-i dokumentumfilm-fesztiválon.

Az idén augusztusban elhunyt énekesnő hagyatékkezelője és a film producerei a héten jelentették be, hogy az 1972 januárjában, a Los Angeles-i Watts negyed baptista templomában rögzített filmet november 12-én mutatják be a DOC NYC fesztiválon. A film nagy részét az Oscar-díjas amerikai filmrendező, Sydney Pollack vette fel.

Franklin templombeli fellépésének hanganyaga duplalemezként jelent meg 1972-ben. Pollack felvétele azonban gyakorlatilag használhatatlan volt a hangproblémák miatt. A technikai problémák mellett a különböző jogi csatározások is megnehezítették a film bemutatását. Az énekesnő nem járult hozzá a film 2015-ös Telluride Filmfesztiválon való levetítéséhez, mert nem szerette volna, hogy a filmben szereplő, 1972-es koncertfelvételei bekerüljenek az alkotásba.

Az Amazing Grace premierjére végül az amerikai filmfesztiválon kerül sor november 12-én, melynek vetítésére minden jogot megadott Franklin ügynöksége. Ezután már a nagyközönségnek sem kell sokat várnia: ha minden igaz, 2019 januárjában mozikba kerül a film.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló