Figyelem!

Elmúltál már 18 éves?

Életmód

Milyen sűrűn szeretkeznek a házaspárok? Mennyi szex kell a boldogsághoz?

  • Szerző:nuus
  • 2022.01.18 | 12:18
  • trendindex: 3

 Az amerikai felnőttek átlagosan évente 80 alkalommal szeretkeznek, ami havi 6 és heti 1-2 alkalmat feltételez.

A házasságon belüli szexről nagyon nehéz átfogó statisztikát készíteni. Aki valaha élt komoly kapcsolatban, az pontosan tudja, hogy meglehetősen rapszodikus, hullámzó a házas élet. Akadnak nehéz élethelyzetek, hullámvölgyek és persze jól sikerült időszakok is, nem beszélve arról, hogy teljesen mást igényel az, aki húszévesen házasodik és az, akit ötven fölött kérdeznek meg ugyanerről.

Mennyi szex kell a boldogsághoz?

Egy rendkívül átfogó tanulmányban 30 000 házaspárt követtek 40 éven keresztül: a kutatók szerint a heti egy átlag már stabil boldogságot jelentett. Ugyan kiemelték, hogy általában a több szex növelte a boldogságot, de nem akkor, amikor minden nap szerepelt a programban. A heti egy alkalom feletti együttlétek nem mutattak jelentős boldogság-emelkedést.

Mikor okoz eltérő gondot az eltérő szexuális igény?

A szakértők szerint az egészséges szexuális vágy minden embernél más és más. Normális, ha magasabb a libidód, mint a partnerednek, ahogy az is, ha ez fordítva áll fenn esetetekben.

A kutatók szerint mindössze két dolgot kell mérlegelned: az egyik, hogy a fentebb említett „átlagot” tekintve nagyon eltérőek-e az igényeitek, illetve, hogy a ti, párkapcsolaton belül igényeitek eltérnek-e.

Ha a válasz nem, akkor a legkevésbé sem kell aggódnod. Egyedül az jelenthet problémát rátok nézve, ha nagyon nagy különbség van a párkapcsolaton belüli igényeiteket tekintve. De ekkor sem mindegy, hogy aktuális és időszakos ez az eltérés, vagy hosszútávon fennáll.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló