Életmód

Így tedd barátságosabbá a munkahelyi asztalodat

  • Szerző:nuus
  • 2017.05.02 | 06:45

Rend a lelke mindennek, ez a 11 tipp is ezt erősíti meg.

Pixabay
Pixabay

Ha a hely, ahol a munkádat végzed, rendezett, megnyugtató és komfortos is számodra, akkor ezen például múlhat a hatékonyságod, de a környezeted még magas szintű boldogságérzettel is eltölthet.

A Business Insider alábbi tippjei ebben segítenek, melyek közül nem egy már ismerős is lehet, ha élvezetessé akarod tenni hétköznapjaidat.

Egy növény, ami nem borítja el az asztalodat

Egy kazal kutatás bizonyította már be, hogy a természet boldogít, és pozitívan hat a fizikumunkra is. Szóval ha a látóteredben tartasz egy zöld növényt, az garantáltan jót fog tenni. Ha egy szép kerámia kaspóba ülteted, akkor nem fog túlzónak vagy gyerekesnek hatni. A pozsgásfélék a méretük miatt is jó választásnak bizonyulnak, és egy hosszú hétvégén sem kornyadnak le. Üdítő a látványuk, egy húzós nap közepén is.

via GIPHY

Parányi párologtató, ami csendes is

Egy zsúfolt asztalra pont ráfér egy helyes kis készülék, amely hatását tekintve nem elhanyagolható. Nedvesíti a levegőt, így a bőrödet is megvédi a kiszáradástól, de akár illóolajakat is párologtathatsz benne, szintén egészségvédő céllal. Könnyű utántölteni is: egy mérőpohárral pótlod az elvesztett folyadékot, anélkül hogy ki kellene húzni az eszközt az aljzatból. Ha még az icipici nesz is zavar, amit a gép kelt, akkor suttogó funkcióra érdemes állítanod.

Hőtartó kávés bögre

Nincs jobb egy erős, forró kávénál, ha nagyon rá kell húznod a melóra. Vagy ha épp jghideg verzióra vágysz, akkor  tökéletes választás lehet egy rozsdamentes acélból készült, fedeles bögre. Egy Yetivel még a vadonban is túl lehet élni, nemhogy egy hétfő reggelt az irodában!

via GIPHY

Gerinckímélő hátpárna

Az egész napos székben görnyedés hátfájást tud okozni, kivéve ha befektetsz egy ilyen párnába. A memóriahabos termék megóvja a gerincedet és javít a tartásodon is. Ha mégsem vagy vele megelégedve, akkor is hátradőlhetsz, ugyanis 100 százalékos visszatérítési garancia jár vele.

Profinak látszó asztali tároló

A zsúfoltság érzetétől, és így az ezzel járó idegeskedéstől kímél meg ez a minibútor, amely sok helyet szabadít fel a könyököd számára is. Ha minden a helyén van, akkor az nemcsak a szemnek jó, de a léleknek is.

Fehér zaj app, ami elnyomja az irodai hangokat

Ha nehezedre esik a cégnél a feladatodra koncentrálni, vagy egy forgalmas utcára nyíló ablaknál foglalsz pont helyet, akkor a Noislit neked találták ki. Ahelyett, hogy az allergiától szipogó kollégát fülelnéd, ez az alkalmazás olyan kellemes fehér zajokkal lát el, ami segít a munkavégzésben.

Hordozható telefontöltő

Útban egy mítingre, a belváros kellős közepén jössz rá, hogy elfelejtetted otthon feltölteni a telefonodat – ilyenkor egy ehhez hasonló eszköz életmentő lehet. Tegyél magadnak egy szívességet és szerezz be egy mobil töltőt, amely a telefon mellett a tabletet is feléleszti, pont amikor a legnagyobb szükséged van rá.

Zselés csuklópárna

Ha folyamatosan billentyűzetet nyomkodsz, akkor bizony nyomás éri a kezeidet, amely kellemetlen csuklófáradás formájában is jelentkezhet. Ha gépelésnél viseled ezt a kézpárnát, akkor sok kellemetlenségtől kíméled meg magadat. A párnázat rugalmas, és a benne rejlő zselé gondoskodik arról, hogy kényelmesebben végezd a munkádat.

via GIPHY

Kézfertőtlenítő

Ismét utazol a városközpontba, és millió kapaszkodót megfogsz, amelyeken számtalan ember hagyta már ott a kéznyomát előtted. Vagy akár ha csak a saját irodádba érsz be, és szeretnél tiszta kézzel nekigyürkőzni az aznapi feladatoknak, akkor is jó szolgálatot tehet egy flaska ilyen szer. Közismert tény, hogy egy billentyűzet ötször annyi kórokozónak nyújt otthont, mint egy wc-ülőke. Ennyit érdemes megtenni a napi higiénéd érdekében.

Laptop-állvány

Ez a szabadalmaztatott állvány az Amazon sztárja: a laptop képernyőjét szemmagasságba képes emelni. A dizájnosan döntött aluminium lemez nemcsak a képernyőt hozza közelebb, de még hűt is a munkában lévő eszközt. Számos előnye közt az a legfontosabb, hogy ergonomikussá teszi a munkavégzést.

Hang-izoláló fülhallgató

A teljes fület elfedő fülhallgató legnagyobb húzása, hogy minden külső zajt távol tart, és így csak az általad választott zene, podcast vagy fehér zaj alkalmazás jut be a hallójáratodba. A fülbe helyezhető, mini fülhallgatók erre nem képesek. Mindennapos használatra ez a termék bizonyult legalkalmasabbnak.

via GIPHY

Kábel-csatorna

A kábeleidet megóvhatod attól, hogy reménytelenül összekuszálódjanak, ha ilyen jópofa eszközre ruházol be. Hatosával árulják őket, és könnyű felszerelni az asztalra vagy a falra, illetve bármilyen más sima felületre felhelyezhetőek.

Digitális jegyzetfüzet

Ha ültél már értekezleten, ahol szorgosan jegyzeteltél, és szeretted volna, ha mindez az infó digitális formában is meglenne, úgy, hogy nem kéne begépelni az egészet újra, akkor ez az újdonság neked lett kitalálva. A Moleskine Smart Writing Set esetében a kézírásod az okostoll segítségével egy okos jegyzetfüzetbe kerül be, és valós időben továbbítja is minden tollvonásodat egy telefonos alkalmazás számára. Így egyből tovább is küldheted majd az adatokat, akár email formájában is. De az ingázóknak az esti vonaton is nagy segítség lehet, vagy a diákok mindennapjaiban.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.