Utazás

Isztria legszebb strandjai: Ha mediterrán klímára vágysz, de nem utaznál messzire

  • Szerző:nuus
  • 2024.06.02 | 11:31

Isztria lenyűgöző 430 kilométeres tengerpartja igazi paradicsom a strandolók számára. A zöldellő tájakkal tarkított mediterrán vidék enyhébb éghajlatú, mint Dél-Horvátország, átlagos nyári hőmérséklete 23-28 fok között mozog, a tenger pedig kellemes 24 fokra melegszik. Ha te is szívesen mártóznál meg a kéklő tengerben, de nem utaznál messzire, mutatjuk Isztria legszebb strandjait.

Fotó: 123rf.com

Rovinj

A horvát Riviéra gyöngyszeme rengeteg strandot kínál. A városi strand aprókavicsos, de homokos partszakaszok is várják a fürdőzőket. A Vörös sziget és Maskin szigetei hajóval érhetők el, és hangulatos, apró strandjaikkal csábítják a pihenésre vágyókat.

Vestar

Ez a homokos öböl Rovinjtól távolabb, a Vestar kemping mellett terül el. Elszigeteltsége miatt kevésbé zsúfolt, és igazi kikapcsolódást nyújt.

Zlatna Uvala

Az “Arany öböl” igazi természeti kincs, ahol csendes környezetben élvezhető a mediterrán nyár. A strandot fák szegélyezik, de nem rendelkezik semmilyen felszereltséggel, így magunknak kell gondoskodnunk a kényelemről.

Rabac

A régió legjobban felszerelt strandja a Girandella üdülőövezetben található, ahol vízi sportolási lehetőségek sokasága várja a vendégeket. A St. Andrea strand hangulatos kavicsos-sziklás partszakasza kitűnő éttermekkel büszkélkedhet. A Laterna strand lassan mélyülő kavicsos partja kisgyermekes családoknak is ideális, és öko-műhelyekkel, programokkal várja a látogatókat.

Maslinica

A Rabac óvárosától délre fekvő Maslinica, 500 méter hosszú, aprókavicsos strandja jól felszerelt, csúszdával, éttermekkel, bárokkal és vízi sportolási lehetőségekkel. A Maslinica strandról gyönyörű kilátás nyílik Rabac kikötőjére és az óvárosra.

Umag

Umag és környéke homokos és aprókavicsos strandokkal kápráztatja el a fürdőzőket. A Sol Polynesia strand sóderes, aprókavicsos partszakaszokkal büszkélkedhet, naturista részleggel és fenyőerdővel. A Katoro strand hatalmas öbölben terül el, betonozott partja minden korosztálynak ideális, és óriáscsúszdával, játszótérrel, strandröplabda pályával várja a kicsiket és nagyokat.

Vrsar

A 5 km hosszú Koversada strand hangulatos öblökkel tarkított, sziklás búvárkodásra alkalmas partszakaszokkal és homokos zónákkal várja a pihenésre vágyókat. A kék zászlóval minősített strand minden kényelmet biztosít.

Medulin

A Bijeca strand Medulin egyetlen homokos tengerpartja, hatalmas, lassan mélyülő öbölben terül el, így ideális családok számára. A strand jól felszerelt, bárokkal, vízi játékokkal, napernyőkkel és napágyakkal teszi komfortossá a nyaralást.

Isztria lenyűgöző sokszínűségével minden strandkedvelőnek tartogat tökéletes helyet. A kavicsos öböltől a homokos partokig, a csendes pihenőhelyektől a vízi sportolási paradicsomokig mindenki megtalálja a maga kedvencét ezen a horvátországi édenkerten.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló