Figyelem!

Elmúltál már 18 éves?

Erotika

Ennyit kellene szexelnünk ahhoz, hogy egészségesek maradjunk!

  • Szerző:nuus
  • 2024.06.15 | 21:36
  • trendindex: 3

Egy kínai orvos szerint összefügg a szexuális együttlétek mennyisége a szervezet immunitási képességeivel.

Nina Cheng, egy neves kínai orvosszakértő, azt állítja, hogy az aktív szexuális élet hozzájárulhat az egészség megőrzéséhez és a betegségek elkerüléséhez. De milyen gyakran kellene ennek érdekében ágyba bújni?

A hagyományos kínai orvoslás szerint a kevés szex betegséghez vezethet. Cheng úgy véli, hogy a húszas éveikben járó fiataloknak négynaponta, a harmincasoknak nyolcnaponta, a negyveneseknek tizenhat naponta, az ötveneseknek háromhetente, a hatvanasoknak pedig havonta egyszer ajánlott a szexuális aktivitás.

Azoknak sem kell aggódniuk, akiknek nincs párjuk, mivel az önkielégítés is hasonló jótékony hatásokkal bír, ha eljutnak az orgazmusig. Ez csökkenti a stresszt és a szorongást, sőt, fájdalomcsillapító hatása is van.

Forrás: Pixabay

Bár a szex jótékony hatásait számos kutatás igazolja, a tudósok általában nem adnak ilyen konkrét számokat, mivel az igények egyénenként változhatnak. Egy kutatás szerint például szoros kapcsolat van a szexuális elégedettség és az életelégedettség között, különösen a 45-64 évesek és a 65 év felettiek körében. Azok, akik elégedettek voltak a szexuális életükkel, nagyobb valószínűséggel elégedettek összességében is az életükkel.

Az aktív szexuális élet tehát nemcsak fizikai, hanem mentális egészségünkre is pozitív hatással lehet. Akár partnerrel, akár önkielégítés útján éljük meg a szexualitást, annak számos előnye lehet a mindennapi életünkben.

(via)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Mobiltech
Nagy változás jön a Vibernél
  • szerző:nuus
  • 2024. 05. 17.