Utazás

A Dubai luxusszállóban a fényűzés halandó embernek felfoghatatlan, 37 millió a legdrágább „szoba”

  • Szerző:nuus
  • 2024.06.25 | 13:33

37 millió forintot kérnek a legexkluzívabb „szobaárért” a Dubaiban lévő Atlantis The Royalban. Van benne minden földi jó, lélegzetelállító kilátás, bárok, kényeztetés.

Az Atlantis The Royal nem csupán szálloda, hanem a fényűzés és a kényelem palotája, melynek kapuit 2022-ben nyitotta meg Dubaiban. A The Palm üdülőhely szomszédságában helyezkedik el, és már háromnapos nyitópartija, melyen Beyoncé és a Swedish House Mafia is fellépett, legendává tette a régióban – írja az edition.cnn.com.

Az üdülőhely 90 medencéjével rendelkezik. A 300 láb hosszú (91 méter) Sky Pool a 22. emeleten lélegzetelállító kilátást nyújt a pálmaszigetekre, míg a medencebárban koktélok és ínycsiklandó falatok várják a vendégeket.

Felfoghatatlan luxus fogadja a vendégeket Dubai legdrágább szállodájában/Fotó: 123rf.com

Azoknak, akik a magányt kedvelik, tökéletes választás a VVIP duplex medencekabin. A luxus medencepárnán két társalgó is helyet kapott, a saját, üvegfenekű merülőmedence pedig a 2. emeleten lebeg. Az üdülőhely sky pool villáiban és lakosztályaiban a vendégek saját teraszukon is élvezhetik a medence frissítő vizét, akár a 43. emeleten is.

A belsőépítészet a beduinok nomád életmódját idézi, a víz motívuma pedig az egész üdülőhelyen visszaköszön. A 37 láb magas (11,3 méter) rozsdamentes acél szerkezet az előcsarnokban az első csepp esőt szimbolizálja a sivatagban, míg a padlótól a mennyezetig érő akváriumban 7200 tengeri állat van. A szálloda 795 szobája gyémánt ékszerész által tervezett kényelmi felszerelésekkel: olasz luxustextillel és aranyozott fogkefével, fésűvel és kefével várja a vendégeket. A Royal Club tagjai egész napos pezsgővel, délutáni teával és szendvicsekkel kényeztethetik magukat. Az üdülőhelyen 17 étterem van.

A 32 300 négyzetméteres (3000 négyzetméteres) gyógyfürdőben arany arckezelések és “arany órás masszázsok” várják a vendégeket, melyek során forró vulkáni köveket és aranyozott aromaterápiás olajat használnak. A sivatagi homok- és datolyacukor-hámlasztás, valamint az öböl-só- és datolyaradírozás a keleti wellness hagyományait idézi.

Az ultragazdagok 1100 négyzetméteres négyszobás, emeletes lakosztályt is kibérelhetne. A privát lifttel megközelíthető, 100 éves olajfák veszik körbe. A legexkluzívabb lakosztályért 100 ezer dollárt (vagyis 37 millió forintot) kérnek el.

(via)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló