Életmód

Győrfi Pál: nem azon kell aggódni, hogy nagyobb lesz a pocak

  • Szerző:nuus
  • 2022.07.03 | 17:00

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője válaszolt az Index kérdéseire.

Évről évre egy előre kidolgozott mentési tervvel készül az Országos Mentőszolgálat a fesztiválok biztosítására. Ez a terv tartalmazza, hogy hány mentőautóra, milyen mentőegységekre lesz szükség e rendezvények biztosításához – mondta el lap megkeresésére Győrfi Pál. Szerinte a fesztiválokon az egészségügyi problémák jelentős részét a kisebb sérülések és enyhébb rosszullétek teszik ki inkább.

A kisebb sérülések közül a lábsérülések vezetnek, ez talán a leggyakoribb az ilyen rendezvényeken, ami miatt mindig felhívják a figyelmet arra, hogy nem mindegy, milyen cipőben megy valaki bulizni.

A legfontosabb azonban az, hogy elegendő folyadékot fogyasszunk, ez a felhívás pedig nem csak az időseknek szól. Végigbulizni több napot ilyen nagy melegben – nagyon kiveszi az emberből az erőt. Emiatt nagyon tudatosan sok folyadékot kell inni.

Talán mondanom sem kell, hogy itt nem alkoholos italra gondolok, hanem ásványvízre vagy vízre

– emelte ki az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Hozzátette, hogy az ember szomjúságérzése egy idő után elmúlik.

A vízfogyasztás mellett nagyon fontos az étkezés is, erről azonban sokan megfeledkeznek.

Sokan úgy érzik, hogy a strandtestük veszélybe kerül attól, ha megesznek valamit. Nagyobb lesz a pocak vagy nem fognak olyan jól kinézni. De az étkezés nagyon fontos, mert hamar leeshet a vércukorszint, az pedig ájuláshoz vezethet

– magyarázta Győrfi Pál, aki a könnyebb ételek fogyasztását javasolta nyáron.

Bár a fesztiválokon leginkább a gyorsételek hódítanak, ezeken a rendezvényeken is meg lehet találni a könnyebb ételeket.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló