Utazás

Íme a világ 12 legdrágább városa – csak akkor költözz ezekbe, ha van pénzed

  • Szerző:nuus
  • 2024.07.03 | 13:30

A világ szinte minden táján ismerik a drága megélhetést. Az energiaárak emelkedése, a geopolitikai feszültségek is hozzájárulnak az emelkedéshez. A 12 legdrágább város egy csokorban.

Az infláció, a valutaárfolyamok ingadozása, az energiaárak emelkedése és a geopolitikai feszültségek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a megélhetési világszerte emelkedjen. Íme a legdrágább városok top 12-es listája 2024-ben, ahol a lakhatás, a közlekedés és az élelmiszerek ára a legmagasabb.

Íme a 12 legdrágább város a világon/Fotó: 123rf.com

 

A wealthynickel.com szerint így alakul a lista:

  1. New York, USA: A legdrágább városok legdrágábbika, rekordmagas bérleti díjakkal. Jelenleg 1,5 millió ember él szegénységben New Yorkban.
  2. Szingapúr: A szűkös földterület és a korlátozott természeti erőforrások miatt Szingapúrban nagyon magasak a megélhetési költségek.
  3. Hongkong, Kína: A magas ingatlanárak és a földterület alacsony kínálata miatt Hongkongban nagyon drágák a lakások. A helyzet enyhítésére mesterséges sziget építését is javasolták.
  4. Genf, Svájc: A svájci város számos tényező miatt drága, beleértve a virágzó gazdaságot, a magas jövedelmeket, a korlátozott lakáskínálatot, a magas adókat és a drága importot.
  5. Westminster, Egyesült Királyság: Globális pénzügyi központként Londonban is magasak a megélhetési költségek, főleg a szállás, a közlekedés és a városnézés.
  6. Zürich, Svájc: A magas fizetések, a vásárlóerő, a sűrű lakosság, a drága import és a külföldi cégek áremelései mind hozzájárulnak Zürich magas megélhetési költségeihez.
  7. San Francisco, USA: A Szilícium-völgynek és a virágzó technológiai iparnak köszönhetően San Francisco az USA egyik legdrágább városa lett. A magas lakhatási árak tovább nehezítik a helyzetet.
  8. Tel Aviv, Izrael: A szállítási, élelmiszer- és alkoholárak emelkedése, valamint a sékel erősödése miatt Tel Aviv a listán feljebb kúszott.
  9. Szöul, Dél-Korea: Szöulban a magas lakhatási költségek és a szükséges lakásbiztosítások teszik drágává az életet.
  10. Oszaka, Japán: Japánban, különösen Tokióban és Oszakában rendkívül magasak a megélhetési költségek, főleg a lakhatás, a közlekedés és az autózás miatt.
  11. Bern, Svájc: Svájc fővárosában a lakhatás, az étkezés, a vásárlás és a szolgáltatások árai igen magasak, komoly kihívást jelentenek az átlagember számára.
  12. Dubai, Egyesült Arab Emírségek: Dubajban a bérleti díjak több mint egyharmadával nőttek az orosz emigránsok elvándorlása miatt.(via)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló