Életmód

Londonban már készülnek az extrém hőségre – 40 fok is lehet, tesztelik a várost

  • Szerző:nuus
  • 2024.07.04 | 09:32

Londonban katasztrófavédelmi gyakorlatban tesztelték azt, hogy a város mennyire van felkészülve az extrém hőségre, mivel 40 fokos hőségriasztást adtak ki. A tudósok szerint ez már 2027-ben megtörténhet.

Londonban egy katasztrófavédelmi gyakorlatot végeztek azzal kapcsolatban, hogy kiderüljön: mennyire bírják az emberek a 40 fokos hőséget – írja a euronews.com. A görög napistenről „Héliosz-hadművelet”-nek elnevezett kísérlet egy olyan forgatókönyvet vizsgált meg, amelyben extrém hőség sújtja a fővárost öt napon keresztül. Ez amúgy a tudósok szerint már 2027-ben valósággá válhat.

extrém hőség
Londonban már tesztelték, hogyan hat az extrém hőség a városra/Fotó: 123rf.com

Több mint 80-an vettek részt a segélyszolgálatoktól a helyi önkormányzatokig, a környezetvédelmi ügynökségekig át és a közlekedési társaságokig.

Az ötlet azután született, hogy a London Climate Resilience Review márciusban közzétett egy jelentést, amely azt javasolta, hogy a város tesztelje felkészültségét egy súlyos hőségre.

A kísérletből kiderült, hogy a megugró hőmérséklet veszélyt jelenthet az egészségre, különösen a nagyon fiatalok vagy idősek körében. A szélsőséges hőség és a száraz időjárás erdőtüzeket is kiválthat. A magas hőmérsékletet gyakran heves esőzések és hirtelen áradások is követik.

„Az elmúlt nyarak bebizonyították, hogy éghajlatunk változik, ami társadalmunk, környezetünk és gazdaságunk minden területére hatással lesz”

– mondta David Bellamy, a London Resilience Forum elnöke.

“Az extrém hőség és az áradások valós kockázatot jelentenek a londoniak számára, ezért olyan időjárási körülményekre kell felkészülnünk, amelyek korábban hihetetlenek lettek volna.”

– hangsúlyozta Bellamy, majd hozzátette, hogy az olyan gyakorlatok, mint az Operation Helios, segítenek abban, hogy megfelelő eszközökkel és tudással rendelkezzenek a vészhelyzetek kezeléséhez és a londoniak támogatásához a szélsőséges időjárási események során.

Egy fejlődő forgatókönyvet vizsgáltak, például az időjáráselőrejelzés frissítéseivel és figyelmeztetéseivel.

Magyarországon sem kímél minket a kánikula, így, ha nem akarsz felforrni a konyhában, próbáld ki ezeket a remek kánikula-recepteket. És persze, vigyázz az értékeidre, ugyanis a nagy meleg telefon túlmelegedést is okozhat!

(via)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Nők
Ha jó a parfüm, jobb lesz a szex is?
  • szerző:nuus
  • 2024. 06. 27.