Életmód

Egy japán cég álló szundikáló dobozokat fejlesztett ki – Ti kipróbálnátok?

  • Szerző:nuus
  • 2022.07.22 | 14:48

A lényegi indoka a fejlesztésnek, hogy a túlhajszolt alkalmazottak állva szundikálhassanak.

Egy tokiói cég álló alvókapszulákat dobott piacra, hogy a dolgozók el tudjanak szökni egy gyors álló szunyókálásra. A National Sleep Foundation szerint egy 40 perces szundikálás 34%-kal növeli a termelékenységet. Az Itoki bútorszállító cég a hokkaidói Koyoju Plywood Corporation fafeldolgozó céggel együttműködve hozta létre a “szundi dobozt” – vagy Kamin dobozt.

A hosszú munkaidő, és a rendszertelen alvási szokások arra ösztökélték az alkotókat, hogy kitaláljanak egy régóta létező megoldást.

Japánban sokan vannak, akik bezárkóznak egy időre a fürdőszobába szundikálni, ami szerintem nem egészséges

– mondta a Bloomberg Newsnak Saeko Kawashima, az Itoki bútorgyártó cég kommunikációs igazgatója.

A karcsú doboz segít majd levenni némi terhet a fehérgalléros alkalmazottak válláról, akik a szigorú japán irodai kultúra részei. Egy 2016-os kormányzati tanulmány szerint, amelyről a CNBC számolt be, Japánban a vállalatok közel egynegyede megköveteli az alkalmazottaktól, hogy havonta több mint 80 órát túlórázzanak, gyakran külön fizetés nélkül.

Az alvókapszulák hihetetlenül kényelmetlenül néznek ki, de a nagyon alváshiányos alkalmazottak számára vigasz állomásnak bizonyulhatnak. Egy kis szék hozzáadása is sokkal kényelmesebbé tehette volna a dolgokat.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló