Életmód

Most már biztos: transzba esel a jó szextől

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.11 | 17:50

Pont olyan a szex, mint a zene és a tánc: akkor a legjobb, ha közben transzszerű állapotba kerülünk. Ezt úgy érhetjük el a legkönnyebben, ha odafigyelünk a ritmikára.

 

szegz_pixabay

Ne rossz dologként gondoljunk a transzra. A ritmusos szex közelebb vihet minket ahhoz a felszabadult állapothoz, amikor teljesen elmélyedhetünk az érzékelésben, olyannyira, hogy elveszthetjük az öntudatunkat – derül ki egy múlt hónapban megjelent tanulmányból.

A hintázáshoz hasonlítja a jelenséget a tanulmány egyik szerzője, Adam Safron neurológus. Ha a szexuális stimuláció ritmusra történik, az agyunkban található idegsejtek ugyanazon a frekvencián kezdenek el rezegni. Ha az izgatás elég intenzív és tartós, az egész agyunkra kiterjed a vele szinkronban lévő rezgés.

Ha összejön a szinkronizáció, a figyelmünk olyan szinten a szexre összpontosul, hogy szó szerint elveszhetünk a pillanatban, és a legnagyobb élményt hozhatjuk ki az orgazmusból. A szex idegrendszeri vonatkozásait vizsgáló Safron szerint

a nemi együttlét az öntudat alternatív állapotaként, vagy akár egyfajta meditációs gyakorlatként is felfogható.

Ez tökéletesen beleillik az orgazmusról szóló eddigi tudásanyagba, ugyanis azt úgy érheti el valaki, ha elég sokáig stimulálják egy olyan testrészét, amiben sok érzékeny idegvégződés található. Ezt is úgy maxolhatjuk ki, mint a táncot vagy a zene élvezetét: minél jobban elmerülsz benne, annál jobban élvezed és annál kevésbé leszel tudatodnál.

Ha precízen és rugalmasan fel tudod venni a ritmust, jó táncos és jó szerető is lehet belőled.

– vonja le a tanulságot a neurológus.

(Forrás: Huffington Post, nyitókép: Pixabay)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló