Egészség

27 percig hívta hiába az orvosi ügyeletet, majd megszakadt a vonal – Győrfi Pál is elismerte a hibákat

  • Szerző:nuus
  • 2024.02.08 | 15:48

A szóvivő kiemelte, hogy életveszélyes és súlyos esetekben továbbra is a 112-es segélyhívót kell hívni.

Lakossági fórumon vette védelmébe Győrfi Pál az új ügyeleti rendszert Dunaharasztiban – írja a Dunaharaszti Online. A város az egyike azoknak a településeknek, ahol február elsejével teljesen felszámolták a helyben elérhető orvosi ügyeletet, illetve azt az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) vette át telefonos rendszer bevezetésével.

A rendszer rögtön az indulása után csúnyán leszerepelt:

Több mint 27 percen át hallgatta egy nő Dunaharasztiban az orvosi ügyelet telefonos automatáját, mielőtt a vonal megszakadt volna

Győrfi, az OMSZ szóvivője elismerte, hogy voltak problémák az első hétvégén. Jelezte, hogy most is tart az első tapasztalatok kiértékelése, és úgy alakítják a rendszert, hogy ilyen ne fordulhasson elő. A vonalak terhelése ingadozó, volt olyan, amikor egyszerre 30-an várakoztak.

Nincs kőbe vésve a rendszer, a finomhangolás most is tart

– mondta Győrfi. Szerinte ha az ügyelet rendszeresen túlterhelt, akkor megnézik, hogy milyen bővítési, változtatási lehetőség van. Lehetőség az is, hogy valahol 24 órás mentési pont, vagy mentőállomás épüljön ki. A szóvivő kiemelte, hogy életveszélyes és súlyos esetekben továbbra is a 112-es segélyhívót kell hívni.

Forrás: Propeller


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló